Suuntana saaristo? Saaristoveneiden tiedot nyt Reittioppaassa

HSL:n omien lauttojen lisäksi löydät nyt myös saaristoveneet Helsingin ulkosaariin Reittioppaasta. Saat aikataulut ja lähtölaiturit saariin, jotka ovat säännöllisen vesiliikenteen piirissä. Liikennöinti alkaa toukokuun alussa Helsingin ulkoilusaariin ja Espoon saaristoon noin kuukautta myöhemmin

Tietojen avulla saaristoon suuntaavat matkaajat voivat nyt vaivattomasti löytää tiedot HSL:n Suomenlinnaan ja Kruunuvuorenrantaan kulkevien lauttojen lisäksi esimerkiksi Pihlajasaaren, Vallisaaren ja Korkeasaaren saaristoveneiden reitit ja aikataulut.

Joukkoliikenteen yhdistäminen saaristoveneisiin helpottaa matkustamista lähiluontoon ja tarjoaa kesämatkaajille vaivattoman tavan suunnitella retkiään. Reittioppaassa tietoja päivittävät itse veneiden liikennöitsijät, mikä varmistaa, että tiedot ovat aina ajan tasalla.

Suomenlinnan ja Kruunuvuorenrannan lautoilla käy HSL:n lippu, ja muiden alusten liput ostetaan saaristoreittien liikennöitsijöiltä. Suomenlinna sijaitsee A-vyöhykkeellä, joten lautalla käyvät AB-, ABC- ja ABCD-liput. On tärkeää huomioida, että saaristoveneille ei ole saatavilla HSL:n lippuja, vaan aluksiin lipun voi ostaa saaristoveneiden liikennöitsijöiltä.

Tarkemmat lipputiedot kannattaa tarkistaa kunkin liikennöitsijän verkkosivuilta

Lisätietoja vesireittiliikenteestä Helsingin saariin

reittiopas_saaristoveneet kuvituskuva