Nu hittar du information om skärgårdsbåtarna i Reseplaneraren

Nu hittar du i Reseplaneraren utöver HRT:s egna färjor också information om skärgårdstrafiken till Helsingfors yttre skärgård. Reseplaneraren visar avgångsbryggor och tidtabeller för alla öar som regelbundet trafikeras av skärgårdsbåtar. Sjötrafiken till friluftsöarna i Helsingfors startar i början av maj. Skärgårdstrafiken i Esbo börjar ungefär en månad senare.

I reseplaneraren hittar du information om HRT:s egna färjor till Sveaborg och Kronbergsstranden, men också om andra trafikbolags båtar, såsom rutter och tidtabeller för skärgårdsbåtarna till Rönnskär, Skanslandet och Högholmen.

Genom att kombinera kollektivtrafiken med båttrafiken i skärgården kan du enkelt ta dig till naturen och planera dina utflykter. Information i Reseplaneraren uppdateras av trafikanterna i skärgårdstrafiken, vilket säkerställer att du alltid har tillgång till aktuell information.

På Sveaborgsfärjan och på färjan till Kronbergsstranden gäller HRT:s biljetter. Sjötrafiken till de andra öarna i Helsingfors och Esbo sköts av privata trafikanter. Sveaborg ligger inom zon A, vilket betyder att AB-, ABC- och ABCD-biljetter gäller på färjan. Till skärgårdsbåtarna måste man köpa biljetter från de bolag som ordnar trafiken. HRT:s biljetter gäller inte på skärgårdsbåtarna.

På trafikbolags webbplatser hittar du närmare information om biljetter.

Mer information om skärgårdstrafiken i Helsingfors

reittiopas_saaristoveneet kuvituskuva