Alennusliput

Opiskelijat, lapset, Kelan maksamaa eläkettä saavat, 70 vuotta täyttäneet ja liikuntarajoitteiset voivat ostaa HSL:n lippuja alennettuun hintaan. Alennuksen saaminen edellyttää, että lipun ostaja asuu HSL-alueella eli Helsingissä, Espoossa, Kauniaisissa, Vantaalla, Keravalla, Tuusulassa, Sipoossa, Kirkkonummella tai Siuntiossa. Alennushintaisia lippuja voi ostaa kaikille matkustusvyöhykkeille ABCD.

Päätoimiset opiskelijat voivat ostaa kausilippuja alennettuun hintaan. Alennus on 45 prosenttia vastaavan aikuisten kausilipun hinnasta. Lipun voi ostaa HSL-kortilla tai HSL-sovelluksella. Kerta-, arvo- ja lisävyöhykelipuista ei myönnetä alennusta.

HUOM. 17-vuotiaan opiskelijan kannattaa ostaa lastenlippu, sillä sen alennusprosentti on 50.

Lastenlipulla voivat matkustaa 7–17-vuotiaat. Alle 7-vuotiaat eivät tarvitse lippua. 

Kelan maksamaa eläkettä saavat HSL-kuntien asukkaat voivat tietyin edellytyksin ostaa matkalippuja alennettuun hintaan. Alennus on 50 % aikuisten lipun hinnasta, ja sen voi saada henkilökohtaisella HSL-kortilla ostettavista kausi- ja arvolipuista sekä lisävyöhykelipuista. Alennusoikeus tallennetaan HSL-kortille palvelupisteessä.

70 vuotta täyttäneet saavat arvo- ja lisävyöhykelipun alennettuun hintaan klo 9–14 alkaville matkoille arkisin ja viikonloppuisin. Lipun hinta on 50 % aikuisten vastaavan lipun hinnasta. Alennusta saa henkilökohtaisella HSL-kortilla ostettavista arvo- ja lisävyöhykelipuista. Alennusoikeus tallennetaan HSL-kortille palvelupisteessä.

Liikuntarajoitteiset henkilöt, joilla on liikuntakykyä heikentävä pysyvä vamma tai pitkäaikainen sairaus, voivat tietyin edellytyksin ostaa matkalippuja alennettuun hintaan. Alennus on 50 % aikuisten lippujen hinnoista, ja sen voi saada henkilökohtaisella HSL-kortilla ostettavista kausi- ja arvolipuista sekä lisävyöhykelipuista. Alennusoikeus tallennetaan HSL-kortille palvelupisteessä.

Lisätietoa alennusten myöntämisperusteista saat sivun vasemman reunan linkeistä.