Lapset

Lastenlipulla voivat matkustaa 7–17-vuotiaat. Alle 7-vuotiaat eivät tarvitse lippua.


Nämä todistukset tarvitset, kun hankit lasten HSL-kortin  

Jos lastenlippuun oikeutettu hakee itse HSL-korttia, riittää alaikäisen henkilökortti tai kuvaton Kela-kortti. Jos huoltaja tai lähiomainen hankkii kortin, tarvitaan huoltajan tai lähiomaisen oma henkilöllisyystodistus.


U-liikenteessä käytössä olevat ikärajat

U-linjoilla lasten kertalipulla voivat matkustaa 4–11-vuotiaat, eli 12-vuotiaasta alkaen matkaan tarvitaan aikuisten kertalippu. HSL-kortilla matkustettaessa noudatetaan HSL:n ikärajoja.

Lue lisää U-liikenteen käytännöistä


Koululaislippu

Koululaisen HSL-kortti on tarkoitettu koulumatkoja varten. Kortit myöntää koululaisen kotikunta, jos koulumatkan pituus ylittää tietyn rajan. Ehdot vaihtelevat kunnittain. Lisätietoja saat oman koulun koulusihteeriltä.

Kortille on ladattu valmiiksi kausi, joka on voimassa tavallisina koulupäivinä klo 4.30–18.00. Lauantaille osuvia koulu- ja päättäjäispäiviä varten kortille on ladattu arvoa.

Perheet voivat halutessaan itse ladata koululaisen HSL-korttiin arvoa, jolloin korttia voi käyttää myös iltaisin, viikonloppuisin ja loma-aikoina.


Koululaisryhmät joukkoliikenteessä

Vuoden 2019 alusta lähtien HSL-kuntien koululaisryhmien matkoista ei peritä maksua kuntien opetustoimelta, kun opettaja tekee oppilaittensa kanssa koulun retkiä HSL:n joukkoliikenteessä.  Opettajalla pitää olla opettajan kantakortti, ja matkoja voi tehdä lukuvuosien aikana arkisin klo 9–15. Lue lisää

Takaisin ylös