Lapset

Lastenlipulla voivat matkustaa 7–17-vuotiaat. Alennus on 50 prosenttia vastaavaan aikuisten lippuun verrattuna.

Alle 7-vuotiaat eivät tarvitse lippua.

Nämä todistukset tarvitset, kun hankit lasten HSL-kortin  

Jos 7–17-vuotias hakee itse HSL-kortin palvelupisteestä, riittää, että hänellä on mukanaan oma henkilökortti tai kuvaton Kela-kortti.

Jos kortin hakee huoltaja tai lähiomainen, hänellä pitää olla mukanaan oma henkilöllisyystodistuksensa.


U-liikenteen ikärajat

U-linjoilla lasten kertalipulla voivat matkustaa 4–11-vuotiaat, eli 12-vuotiaasta alkaen tarvitaan aikuisten kertalippu. Kun käytössä on HSL-kortti, noudatetaan HSL:n ikärajoja.

Lue lisää U-liikenteen käytännöistä


Koululaislippu koulumatkoja varten

Koululaisen HSL-kortti on tarkoitettu koulumatkoja varten. Kortin myöntää koululaisen kotikunta, jos koulumatkan pituus ylittää tietyn rajan. Ehdot vaihtelevat kunnittain. Lisätietoja saat oman koulun koulusihteeriltä.

Kortille on ladattu kausilippu, joka on voimassa tavallisina koulupäivinä klo 4.30–18.00. Lauantaille osuvia koulu- ja päättäjäispäiviä varten kortille on ladattu arvoa eli rahaa, jolla voit maksaa koulumatkan arkipäivien ulkopuolella.

Perheet voivat halutessaan itse ladata koululaisen HSL-kortille arvoa, jolloin korttia voi käyttää myös iltaisin, viikonloppuisin ja loma-aikoina.


Koululaisryhmien matkat joukkoliikenteessä

Vuoden 2019 alusta lähtien HSL-kuntien koululaisryhmien matkoista ei peritä maksua kuntien opetustoimelta, kun opettaja tekee oppilaittensa kanssa koulun retkiä HSL:n joukkoliikenteessä.  Opettajalla pitää olla oppilasryhmän kantakortti, ja matkoja voi tehdä lukuvuosien aikana arkisin klo 9–15. Lue lisää