Kehyskuntien asukkaiden HSL-liput ja liput kehyskuntiin

Kehyskuntien asukkaiden HSL-liput vyöhykkeille ABCD

HSL on solminut usean Helsingin seudun kehyskunnan kanssa sopimuksen, jonka perusteella kehyskunnan asukkaat voivat ostaa HSL-alueen aikuisten kausilippuja samaan hintaan kuin HSL-alueella asuvat. Sopimus on voimassa Hangon, Hausjärven, Inkoon, Karkkilan, Lohjan, Mäntsälän, Nurmijärven, Pornaisten, Porvoon, Pukkilan, Raaseporin ja Vihdin kanssa. Myös Digi- ja väestötietovirastoon ilmoitettu tilapäinen asuminen jossakin näistä kunnista oikeuttaa lipun ostoon.

Kehyskuntien asukkaat voivat ostaa aikuisten kausilippuja kaikille HSL:n vyöhykkeille ABCD. Kehyskuntalippuja ei siis ole lapsille, koululaisille, opiskelijoille eikä muille erityisryhmille. Kelan koulumatkatuesta saa tietoa Kelan sivuilta.

HSL:n ja Järvenpään tekemän sopimuksen mukaan järvenpääläiset voivat ostaa aikuisten kausilippuja AB, BC, ABC ja D. He voivat ostaa HSL:n kausilippuja ainostaan HSL-kortille.

Kausilipun voi ostaa joko HSL-kortilla tai HSL-sovelluksella.

Kausilipun ostaminen HSL-sovelluksella on helppoa, ja maksaminen käy sovellukseen liittämälläsi maksukortilla. Kausilipun voi ostaa sovellukseen kertaostona 30 vuorokaudeksi tai jatkuvana tilauksena, joka on voimassa toistaiseksi ja veloitetaan maksukortilta 30 vrk:n välein. Voit ladata sovelluksen Android- tai IPhone-älypuhelimeesi maksutta sovelluskaupasta.

Kehyskuntien kausilippu ladataan henkilökohtaiselle HSL-kortille, jonka voit hankkia palvelupisteestä. Palvelupisteessä kortille päivitetään kotikunta ja asiakasryhmä, joiden perusteella määräytyvät lipun hinta ja se, mitä lippuja voit kortilla ostaa. HSL-kortin voi ladata missä tahansa HSL:n myyntipisteessä, esim. HSL-alueen R-kioskeissa tai automaateissa. Lipun voimassaoloaika ei ole sidottu junassa tai bussissa kelpaavaan VR:n tai Matkahuollon lippuun, vaan voit ostaa kehyskuntalipun 14–366 päiväksi.

HSL:n myynti- ja palvelupisteiden yhteystiedot löydät myyntipaikkahausta.

Kehyskuntien työmatkaliput HSL-kuntien asukkaille

HSL-kuntien asukkaat voivat ostaa kehyskuntien työmatkalippuja subventoituun hintaan. HSL korvaa kehyskunnille HSL-kuntien asukkaiden matkojen subvention eli alennuksen. Kehyskuntien lipulla voi matkustaa bussilla Helsingistä, Espoosta, Keravalta, Kirkkonummelta, Sipoosta tai Vantaalta kehyskuntaan.

Kehyskuntien työmatkaliput ladataan Matkahuollon matkakortille.

Tällä hetkellä HSL-kuntien asukkaat voivat ostaa seuraavia kehyskuntien työmatkalippuja: Nurmijärvi-lippu, Järvenpää-Tuusula-lippu sekä Hausjärven, Inkoon, Järvenpään, Lohjan, Mäntsälän, Pornaisten, Raaseporin ja Vihdin työmatkalippu.

Takaisin ylös