Kehyskuntien asukkaiden HSL-liput ja liput kehyskuntiin

Kehyskuntalippujen ostaminen ja käyttäminen

HSL on solminut usean Helsingin seudun kehyskunnan kanssa sopimuksen, jonka perusteella kehyskunnan asukkaat voivat ostaa HSL-alueen matkalippuja samaan hintaan kuin HSL-alueella vakituisesti asuvat. Sopimus on voimassa Hangon, Hausjärven, Inkoon, Järvenpään, Karkkilan, Lohjan, Mäntsälän, Nurmijärven, Pornaisten, Porvoon, Pukkilan, Raaseporin, Siuntion, Tuusulan ja Vihdin kanssa.

Kehyskuntaliput ovat aikuisten henkilökohtaisia kausilippuja, jotka kelpaavat seuraavilla alueilla:

  • Helsingin sisäinen lippu
  • Espoon sisäinen lippu
  • Vantaan sisäinen lippu
  • Seutulippu: oikeuttaa matkustamaan Helsingin, Espoon, Kauniaisten ja Vantaan alueella

Kehyskuntaliput ladataan HSL:n henkilökohtaiselle matkakortille, jonka voi hankkia matkakortin palvelupisteestä. Palvelupisteessä korttiin päivitetään kotikunta ja asiakasryhmä, joiden perusteella määräytyvät lippujen osto-oikeudet. HSL-alueen kehyskuntalippuja on vain aikuisille eli 17 vuotta täyttäneille, ei lapsille, koululaisille, opiskelijoille eikä muille erityisryhmille. Kelan koulumatkatuesta saa tietoa Kelan sivuilta.

Kehyskuntalipun maksamiseen voi käyttää työmatkaseteleitä. Työnantaja voi solmia lipun maksamiseksi myös laskutussopimuksen, jos haluaa maksaa henkilökunnan työsuhdematkaliput kokonaan. Lue lisää työsuhdematkalipuista

Matkakortin voi ladata missä tahansa HSL:n myyntipisteessä, esim. HSL-alueen R-kioskeissa tai automaateissa. 

Lipun voimassaoloaika ei ole sidottu junassa tai bussissa kelpaavaan runkomatkalippuun vaan kehyskuntalipun voi ostaa joustavasti valintansa mukaan 14–366 päiväksi.

Kehyskuntien työmatkaliput

HSL-kuntien asukkaat voivat ostaa kehyskuntien työmatkalippuja subventoituun hintaan. HSL korvaa kehyskunnille HSL-kuntien asukkaiden matkojen subvention eli alennuksen. Kehyskuntien lipulla voi matkustaa bussilla Helsingistä, Espoosta, Keravalta, Kirkkonummelta, Sipoosta tai Vantaalta kehyskuntaan.

Kehyskuntien työmatkaliput ladataan Matkahuollon matkakortille.

Tällä hetkellä HSL-kuntien asukkaat voivat ostaa seuraavia kehyskuntien työmatkalippuja: Nurmijärvi-lippu, Tuusula-lippu, Järvenpää-Tuusula-lippu sekä Hausjärven, Inkoon, Järvenpään, Karkkilan, Lohjan, Mäntsälän, Pornaisten, Raaseporin, Siuntion ja Vihdin työmatkalippu.

Takaisin ylös