Kehyskuntien asukkaiden HSL-liput ja liput kehyskuntiin

Kehyskuntien asukkaiden HSL-liput vyöhykkeille ABCD

HSL on solminut usean Helsingin seudun kehyskunnan kanssa sopimuksen, jonka perusteella kehyskunnan asukkaat voivat ostaa HSL-alueen aikuisten kausilippuja samaan hintaan kuin HSL-alueella asuvat. Sopimus on voimassa Hangon, Hausjärven, Inkoon, Karkkilan, Lohjan, Mäntsälän, Nurmijärven, Pornaisten, Porvoon, Pukkilan, Raaseporin ja Vihdin kanssa. Myös maistraattiin ilmoitettu tilapäinen asuminen jossakin näistä kunnista oikeuttaa lipun ostoon.

Kehyskuntien asukkaat voivat ostaa aikuisten kausilippuja kaikille HSL:n vyöhykkeille ABCD. Kehyskuntalippuja ei siis ole lapsille, koululaisille, opiskelijoille eikä muille erityisryhmille. Kelan koulumatkatuesta saa tietoa Kelan sivuilta.

HSL:n ja Järvenpään tekemän sopimuksen mukaan järvenpääläiset voivat ostaa aikuisten kausilippuja AB, BC, ABC ja D. He voivat ostaa HSL:n kausilippuja ainostaan HSL-kortille.

Kausilipun voi ostaa joko HSL-kortilla tai HSL-sovelluksella.

Kausilipun ostaminen HSL-sovelluksella on helppoa, ja maksaminen käy sovellukseen liittämälläsi maksukortilla. Kausilipun voi ostaa sovellukseen kertaostona 30 vuorokaudeksi tai jatkuvana tilauksena, joka on voimassa toistaiseksi ja veloitetaan maksukortilta 30 vrk:n välein. Voit ladata sovelluksen Android- tai IPhone-älypuhelimeesi maksutta sovelluskaupasta.

Kehyskuntien kausilippu ladataan henkilökohtaiselle HSL-kortille, jonka voit hankkia palvelupisteestä. Palvelupisteessä kortille päivitetään kotikunta ja asiakasryhmä, joiden perusteella määräytyvät lipun hinta ja se, mitä lippuja voit kortilla ostaa. HSL-kortin voi ladata missä tahansa HSL:n myyntipisteessä, esim. HSL-alueen R-kioskeissa tai automaateissa. Lipun voimassaoloaika ei ole sidottu junassa tai bussissa kelpaavaan VR:n tai Matkahuollon lippuun, vaan voit ostaa kehyskuntalipun 14–366 päiväksi.

HSL:n myynti- ja palvelupisteiden yhteystiedot löydät myyntipaikkahausta.

Kehyskuntien työmatkaliput HSL-kuntien asukkaille

HSL-kuntien asukkaat voivat ostaa kehyskuntien työmatkalippuja subventoituun hintaan. HSL korvaa kehyskunnille HSL-kuntien asukkaiden matkojen subvention eli alennuksen. Kehyskuntien lipulla voi matkustaa bussilla Helsingistä, Espoosta, Keravalta, Kirkkonummelta, Sipoosta tai Vantaalta kehyskuntaan.

Kehyskuntien työmatkaliput ladataan Matkahuollon matkakortille.

Tällä hetkellä HSL-kuntien asukkaat voivat ostaa seuraavia kehyskuntien työmatkalippuja: Nurmijärvi-lippu, Järvenpää-Tuusula-lippu sekä Hausjärven, Inkoon, Järvenpään, Lohjan, Mäntsälän, Pornaisten, Raaseporin ja Vihdin työmatkalippu.

Takaisin ylös