Kehyskuntien asukkaiden HSL-liput ja liput kehyskuntiin

Kehyskuntien asukkaiden HSL-liput vyöhykkeille ABCD

HSL on solminut usean Helsingin seudun kehyskunnan kanssa sopimuksen, jonka perusteella kehyskunnan asukkaat voivat ostaa HSL-alueen aikuisten kausilippuja samaan hintaan kuin HSL-alueella vakituisesti asuvat. Sopimus on voimassa Hangon, Hausjärven, Inkoon, Karkkilan, Lohjan, Mäntsälän, Nurmijärven, Pornaisten, Porvoon, Pukkilan, Raaseporin ja Vihdin kanssa.

Kehyskuntien asukkaat voivat ostaa aikuisten kausilippuja kaikille HSL:n vyöhykkeille ABCD. Lue lisää vyöhykkeistä.

HSL:n ja Järvenpään tekemän sopimuksen mukaan järvenpääläiset voivat ostaa aikuisten kausilippuja AB, BC, ABC ja D.

Liput ladataan henkilökohtaiselle HSL-kortille, jonka voi hankkia palvelupisteestä. Palvelupisteessä kortille päivitetään kotikunta ja asiakasryhmä, joiden perusteella määräytyvät lipun hinta ja se, mitä lippuja voit kortilla ostaa. HSL-kortin voi ladata missä tahansa HSL:n myyntipisteessä, esim. HSL-alueen R-kioskeissa tai automaateissa. 

HSL:n kehyskuntalippuja on vain aikuisille eli 18 vuotta täyttäneille, ei lapsille, koululaisille, opiskelijoille eikä muille erityisryhmille. Kelan koulumatkatuesta saa tietoa Kelan sivuilta.

Lipun voimassaoloaika ei ole sidottu junassa tai bussissa kelpaavaan VR:n tai Matkahuollon lippuun vaan kehyskuntalipun voi ostaa joustavasti valintansa mukaan 14–366 päiväksi.

HSL:n myynti- ja palvelupisteiden yhteystiedot löydät myyntipaikkahausta.

Kehyskuntien työmatkaliput HSL-kuntien asukkaille

HSL-kuntien asukkaat voivat ostaa kehyskuntien työmatkalippuja subventoituun hintaan. HSL korvaa kehyskunnille HSL-kuntien asukkaiden matkojen subvention eli alennuksen. Kehyskuntien lipulla voi matkustaa bussilla Helsingistä, Espoosta, Keravalta, Kirkkonummelta, Sipoosta tai Vantaalta kehyskuntaan.

Kehyskuntien työmatkaliput ladataan Matkahuollon matkakortille.

Tällä hetkellä HSL-kuntien asukkaat voivat ostaa seuraavia kehyskuntien työmatkalippuja: Nurmijärvi-lippu, Järvenpää-Tuusula-lippu sekä Hausjärven, Inkoon, Järvenpään, Lohjan, Mäntsälän, Pornaisten, Raaseporin ja Vihdin työmatkalippu.

Takaisin ylös