Vinkkejä vuodenvaihteeseen saldon käyttäjille

Koostimme alle vinkit vuodenvaihteeseen työmatkaedun saldoon liittyen. Voit hallita saldoa kätevästi Yritysportaalista etujen asetuksista. Saat esimerkiksi vaihdettua vuosisaldon kuukausisaldoon ja voit vaikuttaa saldon nollautumiseen kalenterivuoden vaihtuessa.

HSL Yritysportaalista saldoa myöntävien työnantajien on hyvä ottaa huomioon, että työntekijän käyttämättä jäänyt saldo nollautuu automaattisesti vuodenvaihteessa.

Jos haluat, että HSL-työmatkaetuna myönnetty saldo säilyy työntekijöiden käytössä – toimi näin:

Mene etujen asetuksiin ja valitse ”Saldo ei nollaudu kalenterivuoden vaihtuessa.” Näin käyttämätön saldo säilyy työntekijän käytössä myös vuodelle 2024. Jos saldoa on tarve lisätä, voit tehdä sen edunsaajan tietojen muokkauksesta normaaliin tapaan.

Jos saldo saa nollautua ja haluat samalla myöntää automaattisen saldon ensi vuodelle, voit valita kahdesta vaihtoehdosta: saldoa myönnetään seuraavalle vuodelle sama summa kuin kuluvalle vuodelle tai saldoa myönnetään uusi summa. Molemmat valinnat voit tehdä etujen asetukset -välilehdeltä.

Lue tarkemmat ohjeet täältä

Kuukausittain jaettavan saldon käyttöönotto

HSL Yritysportaalissa työmatkaedun saldon myöntämiseen on vaihtoehtoina kaksi tapaa: vuosisaldo ja kuukausisaldo. Näistä vuosisaldo on oletusasetuksena. Etujen asetukset -valikosta voit määrittää kummalla tavalla jaat saldon työntekijöille.

Vuosisaldossa saldo myönnetään kerralla koko vuodeksi tai vaihtoehtoisesti kalenterista valitulle lyhyemmälle määräajalle. Työntekijä voi hyödyntää etua omaan tahtiinsa.

Kuukausisaldossa henkilöstö saa kuukausittain käyttöönsä valitsemasi summan. Voit myös määrittää, jaetaanko saldo käyttöön kuun ensimmäinen vai viimeinen päivä.

Jos olet jo tarjonnut vuosisaldoa henkilöstölle ja haluat vaihtaa kuukausisaldoon, ajoita muutos vuodenvaihteeseen. Muutos vuosisaldosta kuukausisaldoon poistaa aiemmin myönnetyn ja vielä käyttämättömän saldon.

Jos tarjoat työmatkaetua enimmäistä kertaa ja valitset kuukausisaldon, varaa riittävästi aikaa käyttöönnotolle. Lue tarkemmat ohjeet tästä.

Etujen asetuksista tehdyt valinnat koskevat kaikkia saldon saajia. Voit kuitenkin muokata saldon summaa ja muita edunsaajaan liittyviä toimintoja edunsaajan tiedoista normaaliin tapaan. Tällöin muutokset koskevat vain kerrallaan muokkaamiasi edunsaajia.