Tillinmäkeläiset vaihtavat metroon mieluiten Espoonlahdessa ja käyttävät aktiivisimmin Lippulaivan palveluja

Toteutimme Tillinmäen asukkaille joulukuussa 2023 lyhyen kyselyn, jossa kysyimme asukkaiden mielekkäitä vaihtopaikkoja metrolle ja lähipalveluiden käyttöä. Postinumeroalueelle 02330 osoitettuun kyselyyn vastasi yhteensä 464 henkilöä, joista Tillinmäen ilmoitti asuinpaikakseen 243 vastaajaa.  Suuri kiitos kyselyymme vastaamisesta!

Espoonlahden metroasema on mielekkäin vaihtopaikka valtaosalle tillinmäkeläisistä (64 %). Toisaalta vastauksista nousi esiin myös halukkuus vaihtaa metroon Kivenlahdessa (30 %), vaikka nykylinjastossa ei tätä vaihtomahdollisuutta bussilla olekaan. Palveluita koskien tillinmäkeläisistä vastaajista suurin osa hyödyntää aktiivisimmin Lippulaivan palveluja (71%). Vastauksista nousi esiin potentiaalinen kysyntä Espoonlahden urheilupuistoon ja muihin alueen liikuntapalveluihin suuntautuviin matkoihin, sillä 38 % vastaajista kertoi käyvänsä näissä vähintään muutamia kertoja kuukaudessa.

Kustannustehokkuuden ja kyselyssä nousseiden liikkumistarpeiden kartoituksen myötä tulemme lakkauttamaan linjan 147, ja muutamme linjan 158 reitin kulkemaan Kivenlahden metroaseman ja Laurinlahden kautta Espoonlahden metroasemalle. Linjalla 158 on Tillinmäestä jatkossa sujuvin vaihto Kivenlahdessa. Linjalla 158 voi myös jatkossa matkustaa vaihdotta lähemmäs sekä Kivenlahden palveluita että Espoonlahden urheilupuiston palveluita.

Linja 163 jatkaa Tillinmäen länsiosan ja Espoonlahden metroaseman (Lippulaivan) välillä nykyisellään.

Linjan 158 reittimuutos tarjoaa myös nopeamman metroliitynnän Tillinmäestä Kivenlahden asemalle ja yhteydet Espoonlahden eteläosissa sijaitsevaan urheilupuistoon. Soukan ja Espoonlahden välillä linjan 147 poistumista korvaa erityisesti linja 542, jonka vuoroväli tihenee.

Linjan 158 liikennöintiajat vuoroväli säilyvät nykyisellään. Vuoroväli on arkisin ja lauantaisin 15 minuuttia ja sunnuntaisin 30 minuuttia.

Muutos sisältyy HSL:n liikennöintisuunnitelmaan 2024–2025, jota käsitellään HSL:n hallituksen kokouksessa 23.1. Muutoksista tullaan viestimään kanavissamme tarkemmin tammikuun loppupuolella.

linja 158 reitti medium.png

Kuvassa on esitettynä linjan 158 uusi reitti joka korvaa linjan 147. Linja 158 Matinkylän metroasemalta Nöykkiön, Tillinmäen, Kivenlahden metroaseman ja Laurinlahden kautta Espoonlahden metroasemalle.