Runkolinja 550 siirtyy pois Maaherrantieltä maaliskuussa 2021

Maaherrantien vanhaa rautatiesiltaa aletaan purkaa maaliskuussa 2021. Samalla bussiliikenne eli runkolinja 550 siirtyy kiertoreitille. Oulunkylän aseman, Veräjämäen ja Viikinmäen pysäkit Maaherrantiellä poistuvat käytöstä.

Päivitys 28.12. Poikkeusreitille lisätty Viikintien pysäkit Maaherrantie

Maaherrantie on suljettu liikenteeltä, kunnes pikaraitiotie aloittaa liikennöintinsä. Töiden valmistuttua tie on ainoastaan pikaratikoiden sekä jalankulun ja pyöräilyn käytössä. Maaherrantien osuus rakennetaan Raide-Jokeri-hankkeessa osittain nurmiratana eli niin että raitiotiekiskojen ympärillä on ainoastaan nurmikkoa. Tästä johtuen bussiliikenne ei siis voi palata Maaherrantielle töiden valmistuttua.

Tarkat katusuunnitelman ja muuta lisätietoa löydät Raide-Jokeri-hankkeen sivuilta:

Poikkeusreittien suunnittelussa on pyritty pitämään sujuvat joukkoliikenneyhteydet ennallaan ja samalla huolehtimaan liikenteen toimivuudesta. Valitettavasti poikkeusjärjestelyt voivat joidenkin matkojen kohdalla tarkoittaa vaihdottoman yhteyden muuttumista vaihdolliseksi tai kävelymatkojen pidentymistä.

Runkolinjalla 550 on mahdollista matkustaa myös poikkeusreitillä poikkeuksellisesti BC ja BCD-lipuilla. Eli jos matka runkolinjalla 550 alkaa B-vyöhykkeeltä ja päättyy vyöhykkeelle B, sen voi tehdä jatkossa myös BC ja BCD-lipuilla. A-vyöhykkeellä olevilta pysäkeiltä noustessa matkustaja tarvitsee edelleen normaaliin tapaan lipun, jossa voimassa oleva A-vyöhyke.

Korvaavat yhteydet

  • Viikinmäen pysäkit: Linjalla 71 Kiviteltankadun tai Pihlajiston ostoskeskuksen pysäkeiltä Viikinrannan pysäkille, jossa vaihto linjalle 550 Itäkeskuksen tai Westendinaseman suuntiin. Viikintiellä käytössä ovat myös Maaherrantien pysäkit.
  • Veräjämäen pysäkit: Linjalla 65 Aidasmäen tai Kestikujan pysäkeiltä Taivaskallion pysäkille, jossa vaihto linjalle 550 Itäkeskuksen tai Westendinaseman suuntiin.
  • Oulunkylän aseman pysäkit: lähimmät runkolinjan 550 pysäkit ovat Harjantekijäntien pysäkit, jotka sijaitsevat noin 500 metrin päässä asemasta.

Avaa kuva suurempana

Kartta poikkeusreitistä