Runkolinjan 550 ja linjan 52 reitti siirtyy Huopalahden asemalle joulukuussa

Runkolinjan 550 ja linjan 52 siirtyvät kulkemaan normaalille reitilleen Huopalahden aseman kautta 13.12.2021. Linjojen poikkeusreitit ja niiden varrella olevat pysäkit poistuvat linjojen käytöstä. Bussit ovat olleet kiertoreiteillä pikaraitiotien rakentamisen vuoksi elokuusta 2019 asti.

Pikaraitiotiehen liittyvät rakennustyöt Huopalahden aseman kohdalla ovat valmistumassa. Runkolinja 550 sekä linja 52 siirtyvät kulkemaan Eliel Saarisen tien kautta Huopalahden asemalla maanantaista 13.12.2021 alkaen. Samalla myös vaihtaminen lähijunien ja bussien välillä helpottuu.

Runkolinja 550 palaa normaalille reitilleen Pirkkolantieltä Eliel Saarisen tielle ja edelleen Pitäjänmäentielle. Eliel Saarisen tiellä linjan käytössä ovat pysäkit Ilkantie, Huopalahden asema sekä Vihdintie. Kiertoreitti Nuijamiestentien, Hämeenlinnanväylän ja Vihdintien kautta sekä sen varrella olevat pysäkit Metsäläntie ja Talontie poistuvat linjan käytöstä.

Myös linjan 52 siirtyy kulkemaan Eliel Saarisen tien kautta Huopalahden asemalla 13.12.2021. Linjalta poistuvat pysäkit Eliel Saarisen tie, Haagan ammattikoulu, Mäkipellon aukio, Tunnelitie, Palokaivon aukio, Haagan urheilukenttä, Angervotie ja Riistavuori.

Samaan aikaan Huopalahden aseman reitin avaamisen kanssa Eliel Saarisen tien ja Nuijamiestentien risteys suljetaan. Risteys on suljettuna putki- ja johtosiirtojen, rakennekerrosten ja radan rakentamisen vuoksi kesään 2022 asti.  Tästä johtuen lähibussi 31 siirtyy väliaikaisesti kulkemaan poikkeusreittiä Eliel Saarisen tien ja Ilkantien kautta eli linjalta poistuvat Santavuorentie pysäkit. Muu moottoriajoneuvoliikenne ohjataan kulkemaan Huovitien ja Ilkantien kautta.

Runkolinja 550 liikennöi Itäkeskuksen ja Keilaniemen välillä pikaraitiotien käyttöönottoon eli alkuvuoteen 2024 saakka. Linja 52 kulkee Huopalahden aseman kautta myös pikaraitioliikenteen aikana.

Linjat 52 ja 550 reittimuutos Huopalahti