Metron aikataulut vaihtuvat 14.8. – ti-to ajetaan jatkossa tiheämpää ruuhkaliikennettä

Metron aikataulut vaihtuvat 14.8., kun käyttöön otetaan talviaikataulut. Metrot kulkevat ruuhka-aikoina muuta päivää tiuhempaan, Itäkeskus-Tapiola välillä jopa 2,5 min välein. Jatkossa aikataulu on erilainen eri arkipäivinä, koska lisäämme tavallista enemmän vuoroja niille päiville, jolloin myös matkustajia on metrossa eniten. Kaikki metron aikataulut ja yhteydet liityntäbusseihin eri päivinä löydät jo Reittioppaan haun kautta. Osalla liityntäbusseista myös reittimuutoksia Espoossa ja Itä-Helsingissä.

Metron aikataulut vaihtuvat 14.8., jolloin HSL-liikenteessä otetaan käyttöön talviaikataulut.

Talviaikatauluissa metrot kulkevat aiempien vuosien tapaan päivisin, iltaisin ja aikaisin aamulla yhtä tiuhalla vuorovälillä kuin kesälläkin, mutta arjen ruuhka-aikoina tiuhempaan, Itäkeskuksen ja Tapiolan välillä jopa 2,5 minuutin välein.

Ruuhkaisimmille arkipäiville lisävuoroja

Aiemmista vuosista poiketen metro kulkee jatkossa kuitenkin tiistaina, keskiviikkona ja torstaina ruuhka-aikoina muita arkipäiviä tiuhemmin. Aiemmin jokaisena arkipäivänä on ajettu ruuhka-aikoina samalla vuorovälillä.

Viikonpäivän mukaan vaihtuva arkiaikataulu mahdollistaa tavallista enemmän metrovuoroja juuri niille päiville, jolloin myös ruuhkaa ja matkustajia on metrossa eniten.

  • Jatkossa tiistaina, keskiviikkona ja torstaina metroja lähtee Vuosaaresta, Mellunmäestä ja Kivenlahdesta ruuhka-aikaan 5 minuutin välein. Itäkeskuksen ja Tapiolan välillä metro kulkee silloin siis 2,5 minuutin välein. Joka toinen vuoro kulkee linjalla M1 ja joka toinen linjalla M2.
  • Vastaavasti maanantaina ja perjantaina metroja lähtee Vuosaaresta, Mellunmäestä ja Kivenlahdesta ruuhka-aikaan 6 minuutin välein. Itäkeskuksen ja Tapiolan välillä metro kulkee silloin siis 3 minuutin välein. Joka toinen vuoro kulkee linjalla M1 ja joka toinen linjalla M2.

Kaikki aikataulut ja reitit saat jo Reittioppaasta

Kaikki metron ja liityntäbussien uudet aikataulut löydät jo Reittioppaasta hakemalla reittejä ma 14.8. tai sen jälkeisille päiville. Reittioppaan reittihaulla voit myös tarkastaa, miten metron tiuhempi liikenne vaikuttaa omiin yhteyksiisi eri arkipäivinä. Metron liityntäbusseilla on kaikkina arkipäivinä sama aikataulu.

Huom! Aikataulujen vaihtuessa osalla metron liityntäbusseista esimerkiksi Matinkylän, Laajasalon, Otaniemen ja Finnoon alueilla tulee myös reittimuutoksia 14.8. alkaen.

Myös näiden muutosten vaikutuksen omiin yhteyksiisi voit tarkistaa Reittioppaan reittihaun avulla.
Lisätietoja löydät myös HSL:n sivujen muista tiedotteista.

 

Metron aikataulut koontina

Metron vuorovälit eri aikoina ja vuodenaikoina koontina. Aikataulutiedot saat saavutettavasti reittioppaasta.