Tidtabellsändringar för metron 14.8 – ökad turtäthet under rusningstid tis–tor

Metron övergår till vintertidtabell måndagen den 14 augusti. I samband med tidtabellsskifte får metron en ny tidtabell. Från och med den 14 augusti kommer metron att köra med tätare intervall under rusningstider. Mellan Östra centrum och Hagalund går metron med 2,5 minuters mellanrum. I fortsättningen varierar metrons tidtabell beroende på vardag. Detta möjliggör att vi kan sätta in fler turer på de livligaste dagarna. Metrons tidtabeller och förbindelser till anslutningsbussarna hittar du redan i Reseplaneraren. Det sker också ruttförändringar för en del av anslutningsbussarna i Esbo och östra Helsingfors.

Metron övergår till vintertidtabell måndagen den 14 augusti. I samband med tidtabellsskifte får metron en ny tidtabell.

I vintertidtabellen har metron samma turintervall som under sommaren i dagtid, på kvällarna och tidigt på morgnarna, men under rusningtider kommer metron att köra med tätare intervall. Mellan Östra centrum och Hagalund går metron med 2,5 minuters mellanrum.

Extra turer under de livligaste vardagarna

I fortsättningen löper metrotrafiken med en tätare intervall under rusningstid på tisdagar, onsdagar och torsdagar. Hittills har turintervallen varit densamma under rusningstid varje vardag.

Detta möjliggör att vi kan sätta in fler turer på de livligaste dagarna.

  • I fortsättningen avgår metron från Nordsjö, Mellungsbacka och Stensvik med 5 minuters intervaller under rusningstid på tisdagar, onsdagar och torsdagar. Med andra ord går metron med 2,5 minuters mellanrum mellan Östra centrum och Hagalund. Varannan tur går på linje M1 och varannan tur på linje M2.
  • måndagar och fredagar avgår metron från Nordsjö, Mellungsbacka och Stensvik med 6 minuters intervaller. Då går metron med 3 minuters mellanrum mellan Östra centrum och Hagalund. Varannan tur går på linje M1 och varannan tur på linje M2.

Alla tidtabeller och rutter hittar du redan i Reseplaneraren

Alla nya tidtabeller för metron och anslutningsbussarna hittar du redan i Reseplaneraren (sök med datumet 14.8 eller senare). I Reseplaneraren ser du också hur det tätare turintervallet påverkar ditt resande på olika vardagar. Metrons anslutningsbusslinjer kommer att köra enligt samma tidtabeller varje vardag.

Obs! Det sker också ruttförändringar för en del av anslutningsbussarna t.ex. i Mattby, på Degerö och i Otnäs och Finno från och med den 14 augusti.

Dessa förändringar hittar du också i Reseplaneraren.
Mer information finns i meddelanden på hsl.fi.

 

Metrons turintervaller

Metron vuorovälit eri aikoina ja vuodenaikoina koontina. Aikataulutiedot saat saavutettavasti reittioppaasta.