Jätkäsaareen lisää raitioliikennettä linjoilla 1T ja 8T lokakuussa

Viikonloppuliikenne Jätkäsaareen paranee lokakuun alussa, kun linjat 1T ja 8T siirtyvät kulkemaan Länsiterminaalille lauantaisin ja sunnuntaisin.

Viikonloppuliikenne Jätkäsaareen paranee lokakuun alussa, kun linjat 1T ja 8T siirtyvät kulkemaan Länsiterminaalille lauantaisin ja sunnuntaisin.

Linja 8 kulkee 7.10. alkaen lauantaisin ja sunnuntaisin tunnuksella 8T Länsiterminaalille. Linja ei käytä Saukonpaaden päätepysäkkiä, vaan jatkaa Saukonkadun ja Kanariankadun pysäkkien kautta Länsiterminaalille. Linja tarjoaa Länsiterminaalilta nopeimman yhteyden metroon, Ruoholahden asemalle.

Linja 1 kulkee jatkossa lauantaisin ja sunnuntaisin tunnuksella 1T Länsiterminaalille. Linja ei kulje näinä päivinä lainkaan Fredrikinkadulle ja Eiraan. Linjan 1T reitti kulkee keskustasta Bulevardin kautta Hietalahdenrantaan, josta se jatkaa Tyynenmerenkatua pitkin Länsiterminaalille.

Länsiterminaalilla ei ole perinteistä silmukan mallista päätepysäkkiä, jossa raitiovaunun voisi kääntää. Siksi terminaalille saapuva linja 7 jatkaa linjana 9 ja toisinpäin. Vastaavasti linja 8T jatkaa terminaalilta linjana 1T Bulevardin suuntaan, ja linja 1T jatkaa linjana 8T Ruoholahden suuntaan.

Seuraavat muutokset Jätkäsaaren raitioliikenteessä tehdään arviolta vuodenvaihteessa, kun Tahitinkadulle valmistuu uusi päätepysäkki, jota linjan 8 arkipäivien vuorot siirtyvät käyttämään.

Jätkäsaaren raitiolinjat kartalla

Linjan 1T reitti ja aikataulu Reittioppaassa:

Länsiterminaali – Käpylä

Käpylä – Länsiterminaali

Linjan 8T reitti ja aikataulu Reittioppaassa:

Länsiterminaali – Arabia

Arabia – Länsiterminaali

Järjestelyn tausta

Syynä muutoksiin on alueen kasvava asukasmäärä ja laivamatkustajien lisääntynyt määrä. Länsiterminaaliin on ajettu lisäliikennettä linjoilla 7 ja 9 laivojen saapumis- ja lähtemisaikoina, mikä ei kuitenkaan ole ollut riittävän kustannustehokasta eikä tarjonnut alueen asukkaille erityistä hyötyä. Liikennetarjontaa parantamalla pyrimme tasaamaan ja lyhentämään laivamatkustuksen aiheuttamaa ruuhkapiikkiä, jolloin raitiovaunuihin vapautuu paremmin tilaa myös alueen asukkaille.

Linjan 1 viikonloppuliikenteen poistuminen Eirasta ei heikennä merkittävästi alueen joukkoliikenneyhteyksiä, sillä linjat 3 ja 6 kulkevat läheltä poistuvaa Tehtaankadun osuutta. Lisäksi Töölön suuntaan kulkevat runkobussit 20 ja 30.