Päivitetty: Mikonkadun raitiolinjat 2, 5 ja 7 poikkeusreiteillä 12.12. alkaen

Linja 7 palaa normaalille reitilleen Rautatieasemalle ja Mikonkadulle maanantaina 22.4. Raitiovaunut ovat kulkeneet Mikonkatua vain yhteen suuntaan vaihteenohjauksessa olleen vian takia. Linjojen 2 ja 5 poikkeusreitti jatkuu toistaiseksi.

Päivitetty 19.4.: Linja 7 palaa normaalille reitilleen maanantaina 22.4.

Raitiolinjat 2, 5 ja 7 ovat olleet poikkeusreiteillä 12.12.2023 alkaen, kun Mikonkadun raitiotieosuus muuttuu yhteen suuntaan ajettavaksi. Muutoksen syynä on ollut vaihteenohjauksen vikaantuminen, jota ei saatu korjattua talviolosuhteissa.

Vika on nyt korjattu ja linja 7 palaa normaalille reitilleen maanantaina 22.4. Linjojen 2 ja 5 poikkeusreitti jatkuu toistaiseksi, kunnes vaihteenohjausjärjestelmän toiminnasta saadaan lisää näyttöä linjan 7 liikenteessä. 

Raitiolinjojen 2, 5 ja 7 poikkeusreitit 12.12. alkaen

  • Linja 2 ajaa suunnassa kohti Olympiaterminaalia Ylioppilastalon kautta. Ajamatta jäävät Mikonkadun ja Rautatieaseman pysäkit. Toiseen suuntaan eli kohti Pasilaa ja Messukeskusta, linja ajaa normaalia reittiään.
  • Linja 5 suunta muuttuu eli linja käyttää Rautatieasemalla jatkossa Rautatieaseman etuovien puoleista pysäkkiä. Linjalla 5 myös muita poikkeuksia, joten yhteydet kannattaa tarkistaa Reittioppaasta tai pysäkin aikataulunäytöltä.
  • Linja 7 ajaa suunnassa kohti Pasilaa ja Meilahtea Ylioppilastalon kautta. Ajamatta jäävät Mikonkadun ja Rautatieaseman pysäkit. Toiseen suuntaan eli kohti Länsiterminaalia, linja ajaa normaalia reittiään. Linja palaa normaalille reitilleen eli Rautatieaseman ja Mikonkadun pysäkeille myös Meilahden suuntaan kulkiessaan maanantaina 22.4.

Kartta Mikonkadun poikkeusreitistä