Päivitetty: Mikonkadun raitiolinjat 2, 5 ja 7 poikkeusreiteillä 12.12. alkaen

Raitiolinjojen 2, 5 ja 7 joulukuussa alkanut poikkeusreitti jatkuu ainakin huhtikuun puoliväliin asti. Raitiovaunut kulkevat Mikonkatua vain yhteen suuntaan. Muutoksen syynä on vaihteenohjauksen vikaantuminen. Vian korjaaminen vaatii katualueen avaamista, jota ei voida tehdä talviolosuhteissa.

Päivitetty 22.2.: Poikkeus tulee jatkumaan ainakin huhtikuun 2024 puoliväliin asti.

Raitiolinjat 2, 5 ja 7 siirtyvät poikkeusreiteille tiistaista 12.12.2023 alkaen. Mikonkadun raitiotieosuus muuttuu yhteen suuntaan ajettavaksi. Muutoksen syynä on vaihteenohjauksen vikaantuminen.

Poikkeus tulee jatkumaan ainakin huhtikuun 2024 puoliväliin asti. Vian korjaaminen vaatii katualueen avaamista, jota ei voida tehdä talviolosuhteissa kadun lämmityksestä huolimatta. Kadun avaamisen yhteydessä selviää, täytyykö vaihteenohjausjärjestelmä uusia, jolloin poikkeusreitti jatkuisi vieläkin pidempään. Vikaa ei ole saatu korjattua talven aikana tehdyillä korjaustoimenpiteillä.

Raitiolinjojen 2, 5 ja 7 poikkeusreitit 12.12. alkaen

  • Linja 2 ajaa suunnassa kohti Olympiaterminaalia Ylioppilastalon kautta. Ajamatta jäävät Mikonkadun ja Rautatieaseman pysäkit. Toiseen suuntaan eli kohti Pasilaa ja Messukeskusta, linja ajaa normaalia reittiään.
  • Linja 5 suunta muuttuu eli linja käyttää Rautatieasemalla jatkossa Rautatieaseman etuovien puoleista pysäkkiä. Linjalla 5 myös muita poikkeuksia, joten yhteydet kannattaa tarkistaa Reittioppaasta tai pysäkin aikataulunäytöltä.
  • Linja 7 ajaa suunnassa kohti Pasilaa ja Meilahtea Ylioppilastalon kautta. Ajamatta jäävät Mikonkadun ja Rautatieaseman pysäkit. Toiseen suuntaan eli kohti Länsiterminaalia, linja ajaa normaalia reittiään.

Kartta Mikonkadun poikkeusreitistä