Kaksi eri vaihtoehtoa tulevaisuuden raitiolinjoiksi – tervetuloa kommentoimaan!

Suunnittelemme parhaillaan Helsinkiin ja osin myös naapurikaupunkeihin uusia raitiotieyhteyksiä. Taustalla on ratikkalinjaston voimakas laajentuminen, joka vaikuttaa myös nykyisiin linjoihin. Olemme nyt laatineet kaksi vaihtoehtoa Helsingin uusiksi raitiolinjoiksi tilanteeseen, jossa pikaratikat kulkevat myös Helsingin kantakaupungissa.

Aikajänne suunnittelussa on pitkä. Nyt esiteltävät linjat voisivat kulkea kokonaisuudessaan noin 15 vuoden kuluttua, 2030-luvun puolenvälin tienoilla. Reittien on kuitenkin tarkoitus muuttua vaiheittain jo sitä ennen, sitä mukaa kuin uusia rataosuuksia ja hankkeita valmistuu.

Nyt esiteltävissä kahdessa vaihtoehdossa olemme lähteneet liikkeelle uusista pikaraitioteistä, jotka kulkevat paitsi keskustaan myös sen läpi. Laajasalon Yliskylän pikaratikkalinjan on tarkoitus kulkea Kampin kautta Länsiterminaalille. Vihdintien pikaratikan on taas määrä jatkaa matkaansa Bulevardin kautta Hernesaareen.

Kahdessa vaihtoehdossa on paljon samaa – erot syntyvätkin siitä, miten nykyiset raitiolinjat muuttuvat. Kulkeeko linja 4 Eiraan vai Kirurgille? Jatkaako linja 6 Kruununhaan kautta Kaivopuistoon vai Kolmikulmaan? Miten kulkee tulevaisuuden linja 5?

Olemme koonneet kahdesta linjastovaihtoehdosta tietopaketit verkkosivuillemme, jossa voit tutkia tarkemmin, millaisia muutoksia sisältyy A- ja B-vaihtoehtoihin.

Voit kommentoida ratikkasuunnitelmia 5.9. mennessä alla olevassa kommenttikentässä tai blogissamme, jossa joukkoliikennesuunnittelijamme taustoittaa suunnittelutyötä.

Tutustu tarkemmin A-vaihtoehtoon

Tutustu tarkemmin B-vaihtoehtoon

Lue lisää taustoista blogistamme ja osallistu keskusteluun!