Anna HSL-sovellukselle lupa kerätä liikkumistietojasi, niin olet mukana joukkoliikenteen kehittämisessä

Kun annat HSL-sovellukselle luvan kerätä liikkumistietojasi, olet mukana keräämässä aineistoja, joita käytämme joukkoliikenteen palvelujen kehittämiseen.

HSL-sovelluksessa on nykyään tiedonkeruuominaisuus. HSL-sovellus kerää tietoa älypuhelimen käyttäjän kulkureiteistä, kulkutavoista ja kulkemisen ajankohdista.

Jos olet jo ladannut sovelluksen älypuhelimeesi, voit antaa sovellukselle luvan kerätä liikkumistietojasi menemällä polkua Lisää > Asetukset > Liikkumistiedot. Jos lataat HSLsovelluksen puhelimeesi ensimmäisen kerran, sovellus ehdottaa tiedonkeruuta.

Liikkumisaineiston keruuta auttaa se, jos sallit älypuhelimessasi myös paikannuksen. Se onnistuu menemällä sovelluksessa polkua Lisää > Asetukset > Paikannus.

Myös puhelimen Bluetooth kannattaa pistää päälle.

Kun olet tehnyt puhelimeesi tiedonkeruun mahdollistavat asetukset, ne kannattaa pitää jatkuvasti
päällä, koska silloin saamme kattavinta liikkumistietoa.

Käytämme aineistoja palveluittemme kehittämiseen

Kun annat sovellukselle luvan liikkumistietojesi keräämisen, olet mukana joukkoliikenteen palveluiden kehittämisessä. Saamme digitaalisen tiedonkeruun avulla liikkumistietoa entistä nopeammin ja tehokkaammin ja tieto on myös entistä täsmällisempää.

Käytämme kertyviä aineistoja esimerkiksi reittien ja aikataulujen suunnittelun apuna. Mitä enemmän saamme tietoa asiakkaittemme liikkumisesta, sitä paremmat mahdollisuudet meillä on suunnitella reittejä ja aikatauluja, jotka on räätälöity juuri asiakkaittemme tarpeiden mukaan.

Käsittelemme liikkumistietoja tietosuojaperiaatteitamme noudattaen. Järjestelmässä ei ole toistaiseksi tietoa siitä, keiden tekemiä tallentuvat matkat ovat.

Sen sijaan jatkossa, kun ryhdymme kehittämään liikkumisen palveluja nykyistä yksilöllisempään ja kullekin matkustajalle räätälöidympään suuntaan, myös liikkumistiedon keruuta muutetaan siten, että tiedot tehdyistä matkoista liitetään osaksi kunkin asiakkuutta.

Tällöin pyydämme käyttäjiltä uudet suostumukset, jolloin kukin voi päättää, haluaako edelleen olla mukana tuottamassa tietoa liikkumisestaan.

Kummassakin tapauksessa käsittelemme liikkumistietoja siten, että tiedot ovat suojassa.

Kysymyksiä ja vastauksia HSL-sovelluksen tiedonkeruusta 

Katso kuvallinen ohje siitä, miten laitat HSL-sovelluksen tiedonkeruun päälle 

Lue lisää siitä, miten HSL-sovelluksesta saatava liikkumistietoa tallennetaan 

Lue lisää HSL:n tietosuojasta