Tutkimme joukkoliikenteen asiakastyytyväisyyttä ja kaluston laatua

Kysymme asiakkaiden mielipidettä joukkoliikenteen palvelusta ja teemme havaintoja kaluston laadusta busseissa, raitiovaunuissa, metrossa ja lähijunissa 10.1.–13.5.

Asiakastyytyväisyystutkimus tammi–toukokuussa 2022

Selvitämme asiakkaittemme tyytyväisyyttä joukkoliikenteen palveluihin liikennevälineissä tehtävällä tutkimuksella. Vastaamalla autat meitä tekemään palveluistamme entistä parempia.

Tutkimusta tehdään busseissa, raitiovaunuissa, metrossa ja lähijunissa 10.1.–13.5. Kysymme lähes 30 000 matkustajan mielipidettä. Kenttätyöt tekee Taloustutkimus Oy.

Käytämme tuloksia joukkoliikenteen kehittämisessä, henkilökunnan koulutuksessa sekä kilpailutetun liikenteen laatukannusteiden laskennassa. Kun tutkimuskausi päättyy, tulokset ovat saatavilla osoitteessa: https://hsl.louhin.com/asty/.

Matkustajien turvallisuus on meille tärkeää. Olemme tehneet erityisjärjestelyjä minimoidaksemme koronaviruksen leviämisen riskin. Kenttätutkijat käyttävät suojavarusteita, kirjoitusalustoja puhdistetaan ja vastaajille jaetaan kynät. Seuraamme jatkuvasti viranomaisten ohjeita koronatilanteesta.

Kaluston laatututkimus tammi–toukokuussa 2022

Tutkimme joukkoliikennekaluston laatua havainnointitutkimuksella. Kaluston laadunvalvonnan tehtävänä on taata siistit, turvalliset ja viihtyisät kulkuvälineet joukkoliikenteen asiakkaille HSL-alueella.

Keväällä 2022 kaluston laatua havainnoidaan bussi-, raitio-, metro- ja lähijunaliikenteessä 10.1.–13.5. Tutkimuskauden aikana tarkastetaan noin 4 000 bussin ja vaunun kunto.

Taloustutkimus Oy tekee HSL:n toimeksiannosta joukkoliikennekaluston laatututkimuksen kenttätyöt.