Suosikkisaariin helposti Reittioppaan avulla

Reitit Helsingin ja Espoon ulkosaariin on lisätty Reittioppaaseen. Saat aikataulut ja lähtölaiturit saariin, jotka ovat säännöllisen vesiliikenteen piirissä. Liikennöinti alkaa toukokuun alussa Helsingin ulkoilusaariin ja Espoon saaristoon noin kuukautta myöhemmin.  

perhe_lautta.jpg

Vesireittiliikenne Helsingin ulkoilusaariin alkaa pääsääntöisesti toukokuun alussa ja Espoon saaristoliikenne aloittaa toimintansa 4.6 alkaen. Liikenne ulkoilusaariin jakautuu reittiliikenteeseen ja kiertoajeluihin, joista vastaavat yksityiset liikennöitsijät.    

Käytä Reittiopasta matkan suunnittelussa

Voit yhdistää helposti Reittioppaasta löytyviä yhteyksiä muihin joukkoliikennematkoihin. Saaristolauttojen yhteydet tukevat HSL:n tavoitetta tarjota sujuvia matkoja joustavasti eri liikennemuotoja käyttäen. Suomenlinnan lautalla käy HSL:n lippu ja muiden alusten liput ostetaan saaristoreittien liikennöitsijöiltä. Suomenlinna sijaitsee A-vyöhykkeellä, joten lautalla käyvät AB-, ABC- ja ABCD-liput. Lauttareitit ja -aikataulut sekä matkaliput vaihtelevat liikennöitsijän mukaan. Osaan aluksista voit hankkia lipun digitaalisesti.  

Vesireittiliikennöintiin ja aikatauluihin tulee muutoksia kevään ja kesän aikana. Vesiliikennöinnin alku- ja loppukaudesta liikennöidään vähemmän vuoroja kuin kesäsesonkina eli koulujen loma-aikoina. Tarkista aikataulut Reittioppaasta reitin liikennöitsijältä.   

reittiopas_lautat.png

Tämän kesän uutuus on kyyti sähköveneellä Uunisaareen

Kesän erikoisuutena on puhtaasti sähköllä toimiva Callboat-yhteysvene Kompassitorin ja Uunisaaren välillä, mikä aloittaa liikennöinnin 1.5.2022. Uunisaaren liikennöinti on kutsupohjaista ja yhteysvene saapuu asiakkaan kutsusta.  

Lisätietoja: