Upptäck öarna i Helsingfors och Esbo med hjälp av Reseplaneraren

Nu hittar du rutterna till friluftsöarna i Helsingfors och Esbo i Reseplaneraren. I Reseplaneraren finns det information om avgångsplatser och tidtabeller för färjetrafiken till Helsingfors och Esbo skärgård. Vattenledstrafiken till friluftsöarna i Helsingfors startar i början av maj. Skärgårdstrafiken i Esbo börjar ungefär en månad senare.

perhe_lautta.jpg

Vanligen startar vattenledstrafiken till friluftsöarna i Helsingfors i början av maj och i Esbo den 4 juni. Båttrafiken till friluftsöarna är indelad i ruttrafik och kryssningar som körs av privata trafikanter.    

Reseplaneraren hjälper dig att planera din resa

Det går lätt att kombinera förbindelserna som du hittar i Reseplaneraren med andra kollektivtrafikresor. HRT har som syfte att erbjuda smidiga resor med hjälp av olika färdsätt. Detta syfte stödjas av skärgårdstrafiken. På Sveaborgsfärjan kan du använda HRT:s biljetter. Vattenledstrafiken till de andra öarna i Helsingfors och Esbo sköts av privata trafikanter och på deras färjor är inte HRT:s biljetter giltiga. Sveaborg ligger innanför zon A, vilket betyder att AB-, ABC- och ABCD-biljetter gäller på färjan. Rutterna, tidtabellerna och färdbiljetterna varierar beroende på operatör. Det går att köpa biljetter digitalt till vissa färjor.  

Vattenledstrafiken och tidtabellerna kommer att ändras under våren och sommaren. Under sommaren dvs. under skolornas sommarlov erbjuds flera turer än i början och slutet av vattenledstrafiken. Du kan kontrollera tidtabellerna för din rutt i Reseplaneraren.   

 

reittiopas_lautat.png

Denna sommar kan man ta sig till Ugnsholmen med elbåt

Måndagen den 1 maj 2022 började en eldriven förbindelsebåt trafikera mellan Kompasstorget och Ugnsholmen. Båten har ingen tidtabell, utan går utifrån passagerarnas beställningar.  

Mer information: