Runkolinjat erottuvat nyt paremmin Reittioppaassa

Runkolinjat on voinut tunnistaa jo pitkään oransseista busseista ja pysäkeistä. Nyt olemme lisänneet tämän saman oranssin värityksen myös Reittioppaaseen helpottamaan runkolinjojen löytämistä.

HSL.fi -sivujen Reittioppaaseen on lisätty tieto runkolinjoista. Tunnistat siis entistä helpommin runkolinjat myös HSL:n digitaalisissa palveluissa. Reittioppaassa näkyvät reitit ja reittiehdotukset ovat jatkossa oransseja. Myös linjanumerot ja runkolinjojen käyttämät pysäkit vastaavat jatkossa bussin värejä. Lisäksi linjojen yhteydessä näkyy lisäohjeita matkustamisen tueksi.

Runkolinjoja on tällä hetkellä yhdeksän kappaletta (20, 30, 40, 200, 500, 510, 550, 560, 570) ja lähivuosina niiden määrä tulee lisääntymään. Runkolinjoja liikennöidään oranssi-valkoisella runkolinjakalustolla, jonka busseihin voi nousta sisään myös keskiovista. Linjoilla on myös käytössä avorahastus muun runkolinjaston, kuten lähijunien ja metron tapaan. Avorahastus nopeuttaa busseihin nousemista, kun voimassa olevaa lippua ei tarvitse näyttää bussiin noustessa kortinlukijalle tai kuljettajalle.

Oranssiksi maalatuissa busseissa on kortinlukijat myös keskiovista nouseville matkustajille, jotka maksavat matkansa HSL-kortille ladatulla arvolla tai jotka matkustavat pahvisella, aktivoinnin vaativalla ennakkokertalipulla tai vastaavanlaisella lipulla.

Kuva runkobussista Reittioppaassa