Tydligare information om stomlinjerna i Reseplaneraren

Orange färg har länge varit ett kännetecken för stomlinjebussarna och de hållplatser där de stannar. Nu hittar du den här välbekanta färgen också i Reseplaneraren.

Vi har lagt till ytterligare information om stomlinjerna i Reseplaneraren för att göra det lättare att urskilja stomlinjerna från andra linjer också i HRT:s digitala tjänster. Nu visas stomlinjernas rutter och ruttförslag med orange färg i Reseplaneraren. Också linjenummer och de hållplatser som stomlinjerna använder är markerade med orange färg. Du kan även hitta tilläggsanvisningar som visas vid linjerna.

Huvudstadsregionen har för tillfället nio stomlinjer (20, 30, 40, 200, 500, 510, 550, 560 och 570) och antalet stomlinjer kommer att öka under de kommande åren. Stomlinjerna trafikeras av bussar i orange och vit färg och man kan stiga på bussen också genom mittdörrarna. Stomlinjerna har öppen biljettförsäljning, liksom närtågen och metron. Det går smidigare att stiga på bussen när man inte behöver visa biljetten för kortläsaren eller föraren.

Stombussarna har en kortläsare också vid mittdörrarna. Där kan passagerare betala för sin resa med värde på HRT-kortet eller med ett HRT-engångskort av papp eller en liknande biljett. Engångskortet aktiveras genom att visa det för kortläsaren.