Ilmalan ratikka valmistuu – linja 9 jatkaa Ilmalantorille 17.10. alkaen

Raitiolinjan 9 reittiä jatketaan Pasilasta Ilmalaan maanantaina 17.10. Ilmalaan muodostuu uusi vaihtopaikka raitiolinjan ja lähijunien välille. Samaan aikaan raitiolinjan 7 reittiä jatketaan Länsi-Pasilaan. Muutokset vaikuttavat käytössä oleviin pysäkkeihin myös Pasilan asemalla.

Uutista päivitetty 7.10. linjan 7 päätepysäkin osalta.

Raitiolinjan 9 reittiä jatketaan Pasilasta Ilmalaan maanantaina 17.10. Linja kulkee jatkossa Pasilankatua ja Radiokatua Ilmalantorille, Ilmalan aseman viereen. Ilmalan asemasta muodostuukin uusi vaihtopaikka, jossa on mahdollista vaihtaa sujuvasti raitiovaunun ja lähijunan välillä.

Linjan 9 jatkaminen Ilmalaan on osa jo vuonna 2015 tehtyä Raitioliikenteen linjastosuunnitelmaa, jolla parannetaan Ilmalan alueen joukkoliikenneyhteyksiä. Jatke parantaa myös Pasilan alueen joukkoliikenneyhteyksiä ja vastaa alueen kasvun tarpeisiin. Raitiotie lisää joukkoliikenteen verkostomaisuutta, mikä tarkoittaa matkustajalle enemmän erilaisia reittivaihtoehtoja.

Myös linjan 7 reitti muuttuu 17.10., kun reittiä jatketaan Pasilan asemalta Länsi-Pasilaan. Linja kulkee Pasilanraitiota ja Pasilankatua pitkin. Uusi päätepysäkki on Maistraatintorilla. Liikenteen alkaessa 17.-30.10. päätepysäkkinä toimii kuitenkin edellinen, Kyllikinportin pysäkki. Maistraatintorin pysäkki otetaan käyttöön 31.10. Syynä ovat rakennustyöt pysäkin läheisyydessä.

Molemmat linjat, 7 ja 9, kulkevat jatkossa Pasilansillan yli ja käyttävät sillalla olevia pysäkkejä Pasilan asemalla. Ratapihantiellä olevat pysäkit jäävät siis pois käytöstä reittimuutosten myötä.

Löydät linjojen uudet aikataulut ja reitit jo Reittioppaasta, kun haet reittiä 17.10. tai myöhemmälle päivälle.

Raitiolinjat 17.10.2022 alkaen

Kartta PDF-tiedostona