Uudet lukijat korvaavat vähitellen vanhat

Uudistamme vuosien 2024–25 aikana matkalippuja ja maksamista sekä taustajärjestelmiämme. Ensimmäiseksi vaihdamme kortinlukijat joukkoliikennevälineissä ja asemilla. Lippu ostetaan uudella lukijalla tuttuun tapaan HSL-kortin arvolla. Lähimaksu tulee käyttöön myöhemmin.

Aloitimme uusien lukijoiden koekäytön maaliskuussa. Olemme testanneet lukijoiden toimintaa ja toimintavarmuutta muutamilla testilukijoilla eri kulkuneuvoissa ja asemilla, ennen kuin käynnistimme laajemmat asennukset kesäkuussa. Kerromme lukijalaitteiden asennusten etenemisestä nettisivulla hsl.fi/uusi-lukija.

Näin käytät uutta lukijaa

UusiLukija_ilman tekstia_hslfi.jpg

Lipun ostaminen uudella lukijalla sujuu samalla tavalla kuin nykyisillä lukijoilla: ensin valitaan vyöhykkeet ja sitten näytetään HSL-korttia lukijalle. Lähimaksu tulee käyttöön myöhemmin.

Uudessa lukijassa vyöhykepainikkeet näkyvät kahdella näytöllä, kun olet B-, C- tai D-vyöhykkeellä. Punainen merkki kertoo, millä vyöhykkeellä olet. Toiselle näytölle siirrytään näytön oikeassa reunassa olevalla nuolella.

Katso ohjeet uuden lukijan käyttöön verkkosivulta hsl.fi/uusi-lukija.

Uudet lukijat ensimmäinen askel kohti sujuvampaa matkustamista

Uudet lukijalaitteet ovat osa laajaa hanketta, jossa uudistamme lippuja ja maksamista sekä taustajärjestelmiämme. Rakennamme kokonaan uuden tilipohjainen lippujen ja maksamisen taustajärjestelmän sekä uusimme kaikki noin 4 200 joukkoliikennevälineissä ja asemilla olevaa lukijalaitetta. Tämänhetkisen aikataulun mukaan lukijat saadaan vaihdettua vuoden 2024 aikana.

Lukijat pitää vaihtaa uusiin, jotta saamme myöhemmin käyttöön lähimaksamisen, jossa aikuisten kertalipun voi maksaa näyttämällä Visa- tai Mastercard-korttia lukijalle.

Uudistuksella tavoittelemme helppoa ja sujuvaa maksamista ja matkustamista. Digitaalinen asiointi ja ostaminen helpottuu, ja itsepalvelukanavia on tarjolla sitä haluaville entistä kattavammin. Lippuja voi ostaa ja HSL-korttia ladata jatkossakin kioskeissa ja marketeissa.