Hyppää runkobussin kyytiin!

Runkobussit tarjoavat metromaista liikennettä maan pinnalla. Niillä on tiheä vuoroväli ja selkeät reitit. Kyytiin pääset aikatauluihin katsomatta ja ilman pitkää odotusta. 

Uusimmat runkobussit 520 ja 530 aloittivat elokuussa Länsi-Vantaan ja Espoon välisillä poikittaisilla reiteillä:

520 Matinkylä (M) – Suurpelto – Leppävaara – Myyrmäki – Martinlaakso
530 Matinkylä (M) – Espoon keskus – Jorvi – Myyrmäki

520 ja 530
Kuvassa on kaksi matkustajaa runkobussin keskiovilla

Helppoa ja mukavaa matkantekoa

Tunnistat runkobussit ja niiden pysäkit oranssista väristä. Kaikki bussit linjoilla 520 ja 530 ovat moderneja ja tilavia, ilmastoituja sähköbusseja.

Voit seurata bussien kulkua ajantasaisesti reittioppaan avulla joko hsl.fi:ssä tai HSL-sovelluksella. Kyydissä voit seurata matkaa joko infonäytöltä, kuulutuksista tai oman puhelimesi näytöltä.

Runkolinjojen vuoroväli on tiheä, joten voit hypätä kyytiin aikatauluja katsomatta ja vaihtaminen linjalta toiselle on sujuvaa. Linjat 520 ja 530 kulkevat arkena ja lauantaina 10 minuutin ja sunnuntaisin 15 minuutin välein.

Osta lippu etukäteen

Runkolinjoilla, myös oransseissa runkobusseissa, on käytössä avorahastus. Voit nousta kyytiin myös runkobussien keskiovista näyttämättä lippua kuljettajalle. Avorahastus nopeuttaa matkan tekoa – sen ansioista runkobussit viipyvät pysäkeillä muita busseja lyhempiä aikoja.

Tarvitset runkolinjoilla, kuten muussakin HSL-liikenteessä, voimassa olevan matkalipun. Osta lippu ennakkoon esimerkiksi HSL-sovelluksella, sillä liikennevälineissä ei myydä lippuja.

520 reitti ja tärkeimmät pysäkit
Linja 520 kulkee Matinkylästä Leppävaaran kautta Martinlaaksoon. Koko reitin ja kaikki pysäkit näet reittioppaasta.
Linjan 530 reitti ja tärkeimmät pysäkit
Linja 530 kulkee Matinkylästä Espoon keskuksen kautta Myyrmäkeen. Koko reitin ja kaikki pysäkit näet reittioppaasta.