Hoppa ombord på stombussarna!

Stombussarna erbjuder metroliknande trafik ovan jord. Stomlinjerna trafikeras med hög turtäthet och deras rutter är så tydliga som möjligt. Tack vare den täta trafiken kan du gå till hållplatsen utan att behöva titta på tidtabellen. 

De nya tvärgående stomlinjerna 520 och 530 började trafikera mellan västra Vanda och Esbo i augusti:

520 Mattby (M) – Storåker – Alberga – Myrbacka – Mårtensdal
530 Mattby (M) – Esbo centrum – Jorv – Myrbacka

520 och 530
I bilden finns två passagerare vid stombussens mittdörr

Enkla och behagliga resor

Du känner igen stombussarna och de hållplatser som de trafikerar på den orange färgen. Linjerna 520 och 530 trafikeras med elbussar som är moderna och rymliga. Alla bussar har också luftkonditionering.

Du kan följa med hur bussarna rör sig i realtid i Reseplaneraren på hsl.fi eller i HSL-appen. Det finns infoskärmar och utrop om busshållplatser på alla bussar.

Stombusslinjerna körs med tät turtäthet så du kan gå till hållplatsen utan att behöva titta på tidtabellen. Linjerna 520 och 530 går med 10 minuters mellanrum på vardagar och på lördagar och med 15 minuters mellanrum på söndagar.

Köp din biljett i förväg

På stomlinjerna, det vill säga också på de orange stombussarna gäller öppen betalning. Du kan kliva på bussen också genom mittdörren och behöver inte visa biljetten för chauffören. Detta snabbar upp trafiken – stombussarna behöver inte stanna vid hållplatserna lika länge som andra bussar.

Du behöver alltid en giltig biljett för att resa med stomlinjerna och i HRT:s övriga trafik. Kollektivtrafikfordon har ingen biljettförsäljning, så kom ihåg att köpa din biljett före resan till exempel via HSL-appen.

Rutten och de viktigaste hållplatserna på linje 520
Linje 520 går från Mattby via Alberga till Mårtensdal. Rutten och alla hållplatser ser du i Reseplaneraren.
Rutten och de viktigaste hållplatserna på linje 530
Linje 530 går från Mattby via Esbo centrum till Myrbacka. Rutten och alla hållplatser ser du i Reseplaneraren.