Poikkeukset: Opiskelija-alennus päivitetään HSL-kortille seuraavissa tapauksissa

Opiskeluoikeuden tarkistus Oma Opintopolku -palvelusta ei onnistu.
Jos tietoa opiskelijaoikeudesta ei saa Oma Opintopolku-palvelusta, et voi käyttää HSL-sovellusta alennushintaisen lipun ostamiseen. Tällaisia oppilaitoksia ovat esimerksi jotkin yksityiset kauneus-, maskeeraus- ja hieronta-alan oppilaitokset sekä liikennöintialan oppilaitokset, joille HSL on myöntänyt alennusoikeuden ja jotka löytyvät HSL:n ylläpitämästä oppilaitosluettelosta. Myöskään kansanopistojen tutkintoon johtavan koulutuksen opiskeluoikeutta ei voida tarkistaa Oma Opintopolusta. Jos opiskelet jossakin näistä oppilaitoksista, sinulle myönnetään opiskelija-alennus jatkossakin HSL:n alennuslippuhakemuksella HSL-kortille.

Oppilaitosten valmentavat koulutukset TELMA JA TUVA
Jos opiskelet valmentavassa koulutuksessa, kuten TELMA tai TUVA tai perusopetuksen valmentavassa koulutuksessa tai perusopetuksen lisäopetuksessa (10-luokka), ei HSL-sovelluksen käyttäminen välttämättä onnistu. Vaikka näiden koulutusten tiedot löytyvät Oma Opintopolku -palvelusta, HSL:n opiskelija-alennusta säätelevä sääntömoottori voi estää HSL-sovelluksen käytön. Tämän takia osa saa alennuksen HSL-sovellukseen ja osa ei. Jatkamme palvelun kehittämistä, jotta siitä saataisiin entistä selkeämpi.

Vaihto-opiskelija ja puuttuva henkilötunnus
Jos olet vaihto-opiskelijana Suomessa, alennus päivitetään HSL-kortille vaihto-opiskelijan alennuslippuhakemuksella. Vaihto-opiskelijana sinun ei ole mahdollista käyttää HSL-sovellusta alennushintaisen lipun ostamiseen.

Maksusitoumus
Jos sinulla on maksusitoumus opiskelijan kausilippuun, sitä ei voi käyttää HSL-sovelluksessa ostettavan kausilippun maksamiseen. Voit ostaa maksusitoumuksella alennushintaisen opiskelijan lipun HSL-kortille palvelupisteessä.

Jos sinulla on toiminnallinen rajoite, joka estää sinua käyttämästä HSL-sovellusta, saat opiskelija-alennuksen HSL-kortille ladattavasta kausilipusta.

Jos sinulla ei ole vahvan tunnistautumisen edellyttämää välinettä (pankkitunnuksia/mobiilivarmennetta), alennusoikeus voidaan päivittää HSL-kortillesi korkeintaan lukukaudeksi kerrallaan.

Maksuvälineenä työmatkasetelit
Jos käytät opiskelijan alennuslipun maksamiseen työmatkaseteleitä, alennusoikeus voidaan päivittää HSL-kortillesi lukukaudeksi kerrallaan. Toistaiseksi ei ole tarjolla digitaalista versiota HSL:n työmatkasetelistä, jota voisi käyttää maksuun HSL-sovelluksessa.

Sähköisillä työmatkaeduilla (toistaiseksi Edenred, Eazybreak, ePassi ja Smartum) voi maksaa myös HSL-sovelluksen kausilipun, jos käytettävissä oleva etu on suurempi kuin kausilipun hinta. Muussa tapauksessa sähköistä etua voi käyttää HSL-sovelluksessa kerta- ja lisävyöhykelippujen ostoon.

Poikkeus: ePassin OmaRaha-ominaisuus

ePassin saldon pitää riittää lipun maksamiseen, koska HSL-sovelluksessa ei voi yhdistää eri maksutapoja. Jos edun määrä on pienempi kuin ostoksen arvo, voit käyttää ePassin OmaRaha-ominaisuutta ja siirtää ePassin saldoon rahaa omalta tililtäsi. Muissa sähköisissä työmatkaeduissa ei ole tätä mahdollisuutta.