Tekstiviestilippu

Tekstiviestilipun myynti päättyy 27.4., kun HSL:n joukkoliikenteessä siirrytään uusiin vyöhykkeisiin. Lippu on päällekkäinen HSL-sovelluksen kertalipun kanssa. Valtaosa nykyään käytössä olevista kännyköistä on ns. älykännyköitä, joihin voi ladata HSL-sovelluksen ja ostaa sillä kertalippuja. Lue lisää sovelluksesta

Voit ostaa lippuja yksittäisiä matkoja varten myös HSL-kortille ladatulla arvolla. Kertalippuja on myynnissä myös kioskeissa, marketeissa ja palvelupisteissä. Kertalippuja voi ostaa automaateista ja bussin kuljettajalta. Lähijunissa, raitiovaunuissa ja metrossa ei myydä lippuja.

Lippujen myyntipaikkojen yhteystiedot

 

Tekstiviesti A1 numeroon 16355Kun matkustat Helsingissä, voit tilata kertalipun tekstiviestinä kännykkääsi.

Tekstiviestilipulla voit kulkea raitiovaunuissa, metrossa, Suomenlinnan lautalla, junaliikenteessä Helsingin alueella, metron itäisillä liityntäbussilinjoilla 57, 80–99 (myös A, K, B, V, mutta ei linjoilla 90A ja 91 eikä N-vuoroilla), länsimetron liityntälinjoilla 20 ja 21 sekä runkolinjan 560 busseissa Helsingin alueella.

Lippu on voimassa tunnin ostohetkestä lähtien.

Voit myös ladata älypuhelimeesi HSL-sovelluksen ja tilata sillä mobiililipun, jolla voi matkustaa kaikissa liikennevälineissä kaikilla HSL:n matkustusalueilla. Lue lisää täältä.


Näin tilaat kännykkälipun

Kun haluat tilata kännykkälipun, lähetä tekstiviesti A 1 numeroon 16355. Voit kirjoittaa A1-tilauskoodin joko välilyönnillä tai ilman. Voit tilata tekstiviestilipun myös lähettämällä vanhan tekstiviestilipun tilausnumeroon. Saat paluuviestinä kertalipun, joka on voimassa tunnin ostohetkestä lähtien. Viestissä näkyvät lipun voimassaoloaika ja -alue, tunnistenumero ja lähettäjänumero.

Tekstiviestilipun voi ostaa Elisan, Kolumbuksen, Saunalahden, Soneran, Tele Finlandin ja DNA:n (+ Dicame-, TDC-, Cubio-, Academica-, Aina-prepaid) liittymistä. Lipun hinta veloitetaan puhelinlaskun yhteydessä. Prepaid-liittymä estää lipun oston, jos saldoa ei ole riittävästi.

Tekstiviestilippu on asianmukainen matkalippu, kun se on saapunut puhelimeen ennen maksualueelle siirtymistä. Tarkista siis, että lippu on puhelimessasi ennen kuin nouset junaan, raitiovaunuun, bussiin tai lauttaan tai astut metron laiturialueelle!

Huomaa, että metron laiturialue alkaa jo liukuportaiden yläpäästä matkakortinlukijalaitteiden luota. Laiturialueen alkaminen on merkitty lattiaan keltaisella viivalla. Jos tekstiviestilippu tilataan tai saapuu vasta liikennevälineessä tai metron laiturialueella, se ei ole asianmukainen ja sen johdosta voidaan määrätä tarkastusmaksu.

Hinnat


Etukäteen tilattava tekstiviestilippu

Voit tilata tekstiviestilipun myös ennakkoon. Tällöin lipun voimassaolo alkaa valitsemanasi ajankohtana. Lippu tilataan lähettämällä tekstiviesti A1 [välilyönti] hhmm numeroon 16355. 
Esimerkkitilaus: A1 1300

Kellonaika tulee kirjoittaa yhteen, ensin tunnit ja sitten minuutit. Tunnit tulkitaan oikeiksi, jos ne ovat välillä 00-23 ja minuutit välillä 00-59. Poikkeuksena on keskiyö, joka tulkitaan oikeaksi sekä merkinnällä 0000 että 2400.

Tilausesta ei tule erillistä vahvistusviestiä, vaan saat lipun puhelimeesi juuri ennen haluttua lipun voimaantuloaikaa.

Jos kellonaika on tilausviestissä kirjoitettu väärin (esimerkiksi vain kolmella numerolla) tai tilaus on muuten virheellinen, asiakas saa ohjeviestin: ”Virheellinen tilaus. Etukäteistilaus: A1 HHmm (HH=tunnit, mm=minuutit)” Tämä infoviesti on maksuton.