Vuorokausiliput

Kertakortille ladattava vuorokausilippu on kätevä, kun teet useita matkoja yhden tai useamman päivän aikana. Lippua ostaessasi voit valita voimassaoloajaksi 1–7 vuorokautta. Voit hankkia kortin ennakkoon tai HSL:n uusimmista lippuautomaateista. Lipun voimassaolo (24h, 48h, 72h, 96h jne.) alkaa, kun näytät sen kortinlukijalle ensimmäisen matkasi alkaessa.

Kertakortille ladattavia vuorokausilippuja on saatavilla sekä yhden vyöhykkeen matkoille että seutu- ja lähiseutumatkoille. Vuorokausilippuja on erikseen aikuisille ja lapsille (7–16 v.). Kertakortilla voi matkustaa kuka tahansa, jonka hallussa kortti on.


Näin käytät kertakorttia

Näytä kertakortti joukkoliikennevälineessä tai metron lippuhallissa sijaitsevalle kortinlukijalle. Koska lipun voimassaoloalue ladataan lippuun ostettaessa, pelkkä kortin näyttäminen riittää eikä kortinlukijan näppäimiä tarvitse painaa. Lukijalaite reagoi voimassa olevaan lippuun antamalla äänimerkin ja näyttämällä vihreää valoa.

Lipun viimeisen voimassaoloajan näet kortinlukijan näytöltä, kun pidät korttia lukijalaitteella.


Vuorokausilippuja myös automaateista ja liikennevälineistä

Automaateista saa vuorokausilippuja HSL-alueelle:  kertalippuautomaateista voit ostaa aikuisten ja lasten yhden vuorokauden lippuja Helsingin sisäiseen liikenteeseen sekä seutuliikenteeseen Helsingin, Espoon, Kauniaisten ja Vantaan alueelle. Monilippuautomaateista saa aikuisten ja lasten 1–7 vuorokauden lippuja koko HSL-alueelle.

Kuljettajat myyvät aikuisten ja lasten yhden vuorokauden lippuja Helsingin sisäiseen liikenteeseen sekä seutuliikenteeseen Helsingin, Espoon, Kauniaisten ja Vantaan alueelle busseissa. Maksaa voi vain käteisellä, varaa pientä rahaa maksamiseen. Pankki- ja luottokortit eivät kelpaa busseissa.

Kertalippuautomaateista ja liikennevälineistä ostetut liput tulostuvat paperille ja niiden voimassaolo alkaa ostohetkestä. HSL:n uusista lippuautomaateista ostetut liput taas tulostuvat kertakortille, ja niiden voimassaolo alkaa, kun näytät lippua kortinlukijalle ensimmäistä kertaa.


Yli 50 kertakortille ladatun lipun hankkiminen

Jos tarvitset kerrallaan yli 50 kertakortille ladattua lippua esimerkiksi koululaisten luokkaretkeä varten, sinun on tilattava liput etukäteen. Voit tilata lomakkeella myös kertalippuja ja Suomenlinna-lippuja.

Tilaus on sitova. Tilatut kertakortit toimitetaan postitse; laskuun lisätään 10 euron toimitusmaksu. Laskutuksella myytävistä korteista peritään 3 prosentin palvelupalkkio.

Skannaa allekirjoitettu lomake ja lähetä se sähköpostin liitetiedostona osoitteeseen yritysmyynti@hsl.fi tai postita tulostettu lomake osoitteeseen HSL yritysmyynti, PL 104, 00077 HSL.

Kertakorttien tilauslomake  


Helsinki Card 

Helsinki Card on matkailijan etukortti, joka toimii pääsylippuna useisiin museoihin ja nähtävyyksiin ja jolla saa etuja ja alennuksia monista palveluista ja ostoksista. Kortilla voi myös matkustaa joukkoliikenteessä sen voimassaoloaikana. Helsinki Card kelpaa Helsingin sisäisessä liikenteessä ja Helsinki Card Region Helsingin lisäksi Espoossa, Kauniaisissa ja Vantaalla. Helsinki Card kelpaa myös yötaksan aikana.

Helsinki Card banneri

Kortin myynnistä vastaa Strömma Finland.

Takaisin ylös