Vuorokausiliput

Vuorokausilippu on kätevä, kun teet useita matkoja yhden tai useamman päivän aikana. Lippua ostaessasi voit valita voimassaoloajaksi 1–7 vuorokautta (24h, 48h, 72h, 96h jne.). Vuorokausilippuja on erikseen aikuisille ja lapsille (7–17 v.).


HSL-sovelluksessa koko valikoima

Älypuhelimeen ladattavalla, maksuttomalla HSL-sovelluksella voit ostaa 1–7 vuorokauden lippuja, jotka kelpaavat valitsemillasi vyöhykkeillä ABCD. Voit määrittää lipun voimassaolon alkamispäivän ja kellonajan, kun ostat lippua. Lisätietoa HSL-sovelluksesta


Hanki lippu ennakkoon

Voit hankkia vuorokausilipun ennakkoon myynti- tai palvelupisteistä tai HSL:n isokokoisista lippuautomaateista. Lippuja on saatavilla kaikille vyöhykkeille ABCD. Lippu ladataan kertakortille. Lipun voimassaolo alkaa, kun näytät sen kortinlukijalle ensimmäisen matkasi alkaessa.

Näin käytät kertakorttia

Näytä kertakortti joukkoliikennevälineessä tai metron lippuhallissa, liukuportaiden yläpäässä sijaitsevalle kortinlukijalle. Pelkkä kortin näyttäminen riittää, eikä kortinlukijan näppäimiä tarvitse painaa. Lukija antaa äänimerkin ja näytöllä näkyy vihreissä kehyksissä lipun tiedot. Näet lipun viimeisen voimassaoloajan myöhemminkin kortinlukijan näytöltä, kun pidät korttia lukualueella.


Myös automaateista ja busseista

Automaattien lippuvalikoima vaihtelee. Kertalippuautomaateista voit ostaa aikuisten ja lasten yhden vuorokauden AB- ja ABC-lippuja. Isommissa monilippuautomaateissa myydään aikuisten ja lasten 1–7 vuorokauden lippuja kaikille vyöhykkeille.

Bussinkuljettajat myyvät aikuisten ja lasten yhden vuorokauden AB- ja ABC-lippuja. Kuljettajalle voi maksaa vain käteisellä ja kannattaa varata pientä rahaa maksamiseen. Pankki- ja luottokortit eivät kelpaa busseissa.

Kertalippuautomaateista ja busseista ostetut liput tulostuvat paperille ja niiden voimassaolo alkaa ostohetkestä. HSL:n isokokoisista lippuautomaateista ostetut liput tulostuvat kertakortille, ja niiden voimassaolo alkaa, kun näytät lippua kortinlukijalle ensimmäisen matkan alussa.


Yli 50 kertakortille ladattavaa lippua

Jos tarvitset kerrallaan yli 50 kertakortille ladattavaa lippua esimerkiksi koululaisten luokkaretkeä varten, sinun on tilattava liput etukäteen. Voit tilata lomakkeella kerta- ja vuorokausilippuja sekä Suomenlinna-lippuja.

Tilaus on sitova. Tilatut kertakortit toimitetaan postitse; laskuun lisätään 10 euron toimitusmaksu. Laskutuksella myytävistä korteista peritään 3 prosentin palvelupalkkio.

Skannaa allekirjoitettu lomake ja lähetä se sähköpostin liitetiedostona osoitteeseen yritysmyynti@hsl.fi tai postita tulostettu lomake osoitteeseen HSL yritysmyynti, PL 104, 00077 HSL.

Tilauslomake, liput kertakortille

Tilauslomake, liput HSL-sovellukseen


Helsinki Card 

Helsinki Card on matkailijan etukortti, joka toimii pääsylippuna useisiin museoihin ja nähtävyyksiin ja jolla saa etuja ja alennuksia monista palveluista ja ostoksista. Kortilla voi myös matkustaa joukkoliikenteessä sen voimassaoloaikana. Helsinki Card kelpaa vyöhykkeillä AB ja Helsinki Card Region vyöhykkeillä ABC.

Helsinki Card banneri

Kortin myynnistä vastaa Strömma Finland.

Takaisin ylös