Vuorokausiliput

Vuorokausilippu on kätevä, kun teet useita matkoja yhden tai useamman päivän aikana. Lippua ostaessasi voit valita voimassaoloajaksi 1–7 vuorokautta (24h, 48h, 72h, 96h jne.). Vuorokausilippuja on erikseen aikuisille ja lapsille (7–16 v.).


HSL-sovelluksessa koko valikoima

Älypuhelimeen asennettavalla, maksuttomalla HSL-sovelluksella voit ostaa 1–7 vuorokauden lippuja, jotka kelpaavat valitsemillasi vyöhykkeillä: yhden vyöhykkeen, seutu- tai lähiseutumatkoilla. Voit ostohetkellä määrittää lipun voimassaolon alkamispäivän ja kellonajan. Lisätietoa HSL-sovelluksesta.


Hanki lippu ennakkoon

Voit hankkia lipun ennakkoon myynti- tai palvelupisteistä tai HSL:n isokokoisista lippuautomaateista. Lippuja on saatavilla sekä yhden vyöhykkeen matkoille että seutu- ja lähiseutumatkoille. Lippu ladataan kertakortille, jolla voi matkustaa kuka tahansa, jonka hallussa kortti on. Lipun voimassaolo alkaa, kun näytät sen kortinlukijalle ensimmäisen matkasi alkaessa.

Näin käytät kertakorttia

Näytä kertakortti joukkoliikennevälineessä tai metron lippuhallissa sijaitsevalle kortinlukijalle. Pelkkä kortin näyttäminen riittää eikä kortinlukijan näppäimiä tarvitse painaa. Lukijalaite reagoi voimassa olevaan lippuun antamalla äänimerkin ja näyttämällä vihreää valoa.

Lipun viimeisen voimassaoloajan näet kortinlukijan näytöltä, kun pidät korttia lukijalaitteella.


Myös automaateista ja busseista

Automaattien lippuvalikoima vaihtelee. Kertalippuautomaateista voit ostaa aikuisten ja lasten yhden vuorokauden lippuja Helsingin sisäiseen liikenteeseen sekä seutuliikenteeseen Helsingin, Espoon, Kauniaisten ja Vantaan alueelle. Isommista monilippuautomaateista saa aikuisten ja lasten 1–7 vuorokauden lippuja koko HSL-alueelle.

Bussinkuljettajat myyvät aikuisten ja lasten yhden vuorokauden lippuja Helsingin sisäiseen liikenteeseen sekä seutuliikenteeseen Helsingin, Espoon, Kauniaisten ja Vantaan alueelle. Kuljettajalle voi maksaa vain käteisellä. Kannattaa varata pientä rahaa maksamiseen. Pankki- ja luottokortit eivät kelpaa busseissa.

Kertalippuautomaateista ja liikennevälineistä ostetut liput tulostuvat paperille ja niiden voimassaolo alkaa ostohetkestä. HSL:n isokokoisista lippuautomaateista ostetut liput tulostuvat kertakortille, ja niiden voimassaolo alkaa, kun näytät lippua kortinlukijalle ensimmäistä kertaa.


Yli 50 kertakortille ladattavaa lippua

Jos tarvitset kerrallaan yli 50 kertakortille ladattavaa lippua esimerkiksi koululaisten luokkaretkeä varten, sinun on tilattava liput etukäteen. Voit tilata lomakkeella myös kertalippuja ja Suomenlinna-lippuja.

Tilaus on sitova. Tilatut kertakortit toimitetaan postitse; laskuun lisätään 10 euron toimitusmaksu. Laskutuksella myytävistä korteista peritään 3 prosentin palvelupalkkio.

Skannaa allekirjoitettu lomake ja lähetä se sähköpostin liitetiedostona osoitteeseen yritysmyynti@hsl.fi tai postita tulostettu lomake osoitteeseen HSL yritysmyynti, PL 104, 00077 HSL.

Kertakorttien tilauslomake  


Helsinki Card 

Helsinki Card on matkailijan etukortti, joka toimii pääsylippuna useisiin museoihin ja nähtävyyksiin ja jolla saa etuja ja alennuksia monista palveluista ja ostoksista. Kortilla voi myös matkustaa joukkoliikenteessä sen voimassaoloaikana. Helsinki Card kelpaa Helsingin sisäisessä liikenteessä ja Helsinki Card Region Helsingin lisäksi Espoossa, Kauniaisissa ja Vantaalla. Helsinki Card kelpaa myös yötaksan aikana.

Helsinki Card banneri

Kortin myynnistä vastaa Strömma Finland.

Takaisin ylös