Joukkoliikenteellä luontoon

Pääkaupunkiseudulla on kymmeniä loistavia luontokohteita. Meiltä kysytään eniten joukkoliikenneyhteyksiä Sipoonkorven ja Nuuksion kansallispuistoihin. 

Joukkoliikenteen etu on se, että retken voi päättää eri paikkaan kuin mistä sen aloitti. Yleensä retki kannattaa suunnitella niin, että loppupisteessä on parempi joukkoliikennetarjonta. Tämä tuo joustavuutta, jos etukäteen ei tiedä kuinka kauan retki tulee kestämään.

HSL-sovellus tekee liikkumisestasi helppoa. Osta liput, tarkista reittisi ja seuraa kätevästi mahdollisia häiriöitä. Saat HSL-sovelluksen puhelimeesi ilmaiseksi sovelluskaupasta.

app-store-badge.pnggoogle-play-badge.png

Piirroskuvassa on matkailija

Nuuksion kansallispuisto

www.luontoon.fi/nuuksio (Metsähallitus)

Espoon, Kirkkonummen ja Vihdin alueella sijaitseva kansallispuisto on Suomen kolmanneksi suosituin kansallispuisto ja ainutlaatuinen luontoaarre Uudellamaalla. Nuuksioon on yksi portti ylitse muiden: Luontokeskus Haltia ja Haukkalampi. Suosituimpina aikoina täällä on ruuhkaista, ja silloin kannattaa harkita jonkun toisen portin, esimerkiksi Siikaniemen, käyttämistä.

#Nuuksio30 Nuuksion kansallispuisto juhlii tänä vuonna 30-vuotissyntymäpäiviään monin eri tapahtumin. Lue lisää tapahtumista täältä (Visit Espoo)

Rantaradan junaliikenteessä on poikkeuksia. Leppävaaran länsipuolella ei ole junaliikennettä 24.6.-28.7. sekä joinain viikonloppuina toukokuussa ja elo-syyskuussa. Junaliikennettä korvataan busseilla. Lue lisää tiedotteestamme.

Sipoonkorven kansallispuisto

https://www.luontoon.fi/sipoonkorpi (Metsähallitus)

Sipoonkorpeen on useita portteja. Parhaiten joukkoliikenteellä saavutettavissa ovat Kuusijärvi, Landbo ja Sotunki.

Kuvituskuva

Muita kohteita löydät esimerkiksi Uudenmaan virkistysalueyhdistyksen sivuilla. Näistä moniin on hyvät yhteydet joukkoliikenteellä. 

HSL-alueeseen kuuluvat Helsinki, Espoo, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, Sipoo, Siuntio, Tuusula ja Vantaa. Reitit ja aikataulut löytyvät Reittioppaasta. Määränpääksi voi merkitä ulkoilualueen nimen, alla mainitun portin nimen tai vaikkapa pysäkin numeron.

Metsään mennessäsi muista juomavesi, eväät, puhelin (puhelimessa 112 Suomi -sovellus HSL-sovelluksen lisäksi) ja varavirta. Jos lähdet yksin, kerro jollekulle mihin olet menossa ja kuinka kauan arvioit retken kestävän. Kunnioita kansallispuiston sääntöjä.