Trött på höga bränslepriser?

Priset talar för sig. Med periodbiljett reser du obegränsat fr.o.m. 1,74 €/dag.

Fortlöpande sparbeställning

Det förmånligaste sättet att köpa periodbiljett är fortlöpande sparbeställning i HSL-appen eller periodbiljetten för 360 dygn på HRT-kortet. Du får ett års resor till priset av 10 månader, vilket betyder att du betalar endast 1,74 €/dygn för t.ex. AB-, BC- eller D-biljett.

Andra biljettalternativ

  • Periodbiljett är det bästa alternativet för dig som reser regelbundet. Du kan köpa en periodbiljett för 30 dygn eller för en längre period. En periodbiljett blir förmånligare än enskilda biljetter redan om du gör fler än tre tur- och returresor (sammanlagt sex resor) i veckan.
  • Enkelbiljett passar bra för enstaka resor. Biljetten gäller i 80–110 minuter, och med den kan du byta från ett trafikmedel till ett annat.
  • Dygnsbiljett (1–13 dygn) är ett bra alternativ när du gör flera resor under en eller flera dagar.

Alla biljetter kan du köpa enkelt via HSL-appen.

Res enkelt med stadscykel

Stadscykelsäsongen började den 1 april och pågår fram till slutet av oktober. Helsingfors och Esbo har en gemensam stadscykeltjänst men Vanda har en egen. Cyklarna från dessa två olika system kan inte användas med ett och samma abonnemang. Hela säsongen kostar 35 euro i Helsingfors och Esbo och 30 euro i Vanda. 

Biljetter till rabatterat pris

Följande personer som bor stadigvarande inom HRT-området har rätt att köpa HRT:s biljetter till rabatterat pris:

  • studerande
  • barn
  • pensionärer vars pension betalas av FPA
  • personer som fyllt 70 år
  • rörelsehindrade

Studerande och seniorer får periodbiljetten med 45 % rabatt. Barn och ungdomar mellan 7 och 17 år, pensionärer och rörelsehindrade kan köpa periodbiljetter med 50 procents rabatt. Blinda och krigsveteraner får HRT-kortet gratis.

Tips för att resa billigt

Reseplaneraren visar de bästa rutterna och aktuella tidtabellerna för de hållplatser som ligger i närheten och de linjer som du ofta använder. Reseplaneraren i HSL-appen anger i anslutning till rutt- och tidtabellsökningen vilken biljett du behöver för din resa. Hoppa på och res smidigt med kollektivtrafiken!