Uudet vyöhykkeet uudistavat joukkoliikenteen

Helsingin seudun joukkoliikenne muuttuu, kun nykyiset, kuntarajoihin perustuvat lippualueet korvataan uusilla vyöhykkeillä. Uudet vyöhykkeet otetaan käyttöön, kun matkakortit on vaihdettu uusiin. Tavoiteaikataulu uudistukselle on vuoden 2019 alkupuoli. Uusien lippujen hinnoista päätetään syksyllä 2018.

 

 

Vyöhykkeet

Helsingin seutu jaetaan neljään vyöhykkeeseen, jotka piirtyvät noin 10 km levyisiksi kaariksi Helsingin keskustan ympärille. Lippujen hinnoittelu perustuu matkan pituuteen Helsingin keskustasta. Pääkaupunkiseutu (Helsinki, Espoo, Kauniainen, Vantaa) muodostaa ABC-alueen ja sen ulkopuolella olevat HSL:n jäsenkunnat (Kerava, Sipoo, Tuusula, Kirkkonummi ja Siuntio) vyöhykkeen D.

 

Lue lisää
Vyöhykekartta

 

 

Liput ja hinnat

Vyöhykeuudistuksen yhteydessä myös matkaliput uudistuvat. Helsingissä, Espoossa, Kauniaisissa ja Vantaalla eli vyöhykkeillä ABC kunnan sisäistä lippua vastaa joko AB- tai BC-lippu. Seutulippua vastaa ABC-lippu. Jos sinulla on kausilippu, voit laajentaa matkustusaluettasi edullisesti ostamalla kertalipun lisävyöhykkeille. Lippujen hinnoista päätetään syksyllä 2018.

 

Lue lisää

Usein kysyttyä

Lue lisää