HSL-kortti

Yhdellä kortilla kaikki matkat

HSL-kortilla maksat näppärästi ja edullisesti. Kortti kelpaa Helsingin, Espoon, Kauniaisten, Vantaan, Keravan, Sipoon, Kirkkonummen, Siuntion ja Tuusulan joukkoliikenteessä: busseissa, lähijunissa, metrossa, raitiovaunuissa sekä Suomenlinnan lautalla.

Kortteja on henkilökohtaisia ja haltijakohtaisia ja valinnan ratkaisee käyttötarkoitus. Uudesta kortista peritään 5 euron maksu.

Henkilökohtaista HSL-korttia voi käyttää ainoastaan kortin omistaja, eikä sitä saa luovuttaa toiselle henkilölle. Kortille tallennetaan asiakasryhmä, joka yhdessä kotikunnan kanssa määrittää, minkähintaisia kausi- ja arvolippuja kortilla voi ostaa.

Haltijakohtaista korttia voi käyttää kuka tahansa kortille tallennettuun asiakasryhmään kuuluva (aikuinen tai lapsi). Haltijakohtaista korttia ei voi muuttaa henkilökohtaiseksi tai päinvastoin.

HSL-kortille voi ladata sekä kautta että arvoa

Voit maksaa matkan joko kortille ladatulla kaudella tai arvolla eli rahalla. Sinun kannattaa ladata HSL-korttiisi kautta, jos käytät joukkoliikennettä säännöllisesti esimerkiksi työ- tai opiskelumatkoilla. Arvo sopii harvemmin matkustavalle.