HSL-kortti

Yhdellä kortilla kaikki matkat

HSL-kortilla maksat näppärästi ja edullisesti. Kortti kelpaa Helsingin, Espoon, Kauniaisten, Vantaan, Keravan, Sipoon, Kirkkonummen, Siuntion ja Tuusulan joukkoliikenteessä: busseissa, lähijunissa, metrossa, raitiovaunuissa sekä Suomenlinnan lautalla.

Kortteja on kahdenlaisia, ja kortin valinnan ratkaisee käyttötarkoitus. Uudesta kortista peritään 5 euron maksu.

Henkilökohtaista HSL-korttia voi käyttää ainoastaan kortin omistaja. Se on edullisin vaihtoehto, sillä HSL-alueen ja kehyskuntien asukkaat voivat ostaa kortille kausilippuja, jotka ovat yleis- ja haltijakohtaisia kausilippuja edullisempia, koska kunnat tukevat omien asukkaittensa joukkoliikennematkoja.

Haltijakohtainen HSL-kortti sopii yhteiskäyttöön esimerkiksi yrityksille, perheille ja ulkopaikkakuntalaisille. Sitä voi käyttää kuka tahansa samaan asiakasryhmään kuuluva, jonka hallussa kortti on.


Kortille voi ladata sekä kautta että arvoa

Voit maksaa matkan joko kortille ladatulla kaudella tai arvolla eli rahalla. Sinun kannattaa ladata HSL-korttiisi kautta, jos käytät joukkoliikennettä säännöllisesti, esimerkiksi työ- tai opiskelumatkoilla.

Arvo on hyvä vaihtoehto harvemmin matkustavalle. HSL-kortilla maksettu arvolippu on kuljettajalta ostettua kertalippua edullisempi.

 

 

Uudet vyöhykkeet 27.4.2019 alkaen

Yhdellä kortilla kaikki matkat

HSL-kortilla maksat näppärästi ja edullisesti. Kortti kelpaa Helsingin, Espoon, Kauniaisten, Vantaan, Keravan, Sipoon, Kirkkonummen, Siuntion ja Tuusulan joukkoliikenteessä: busseissa, lähijunissa, metrossa, raitiovaunuissa sekä Suomenlinnan lautalla.

Kortteja on henkilökohtaisia ja haltijakohtaisia ja valinnan ratkaisee käyttötarkoitus. Uudesta kortista peritään 5 euron maksu.

Henkilökohtaista HSL-korttia voi käyttää ainoastaan kortin omistaja, eikä sitä saa luovuttaa toiselle henkilölle. Kortille tallennetaan asiakasryhmä, joka yhdessä kotikunnan kanssa määrittää, minkähintaisia kausi- ja arvolippuja kortilla voi ostaa.

Haltijakohtaista korttia voi käyttää kuka tahansa kortille tallennettuun asiakasryhmään kuuluva (aikuinen tai lapsi). Haltijakohtaista korttia ei voi muuttaa henkilökohtaiseksi tai päinvastoin.

HSL-kortille voi ladata sekä kautta että arvoa

Voit maksaa matkan joko kortille ladatulla kaudella tai arvolla eli rahalla. Sinun kannattaa ladata HSL-korttiisi kautta, jos käytät joukkoliikennettä säännöllisesti esimerkiksi työ- tai opiskelumatkoilla. Arvo sopii harvemmin matkustavalle.