Haukilahti–Westend-alueen bussireitit

Tällä sivulla esittelemme Haukilahden ja Westendin ympäristöön suunnittelemamme ehdotukset alueen bussireiteistä. Karttakuvassa näkyvät alueen bussilinjat. Tutustu alta ehdotuksiin alueittain ja linjakohtaisesti. Kokonaiskuvaa voit tutkia erillisessä karttapalvelussa (vie hsl.fi:n ulkopuolelle).

Keräämme kommentteja reittiehdotuksista erillisen kyselyn kautta, joten vastaathan tämän sivun alareunassa olevaan kyselyyn ja kerrot mielipiteesi 24.10. mennessä! Palautetta on mahdollista jättää myös palautejärjestelmämme tai asiakaspalvelumme (puhelimitse tai palvelupisteellä) kautta.

Kuva Haukilahden ja Westendin alueen bussilinjoista. Linjat esitellään tekstissä tällä samalla sivulla.

Haukilahti

Linjastoluonnoksen mukaan Haukilahden aluetta palvelisi kolme bussilinjaa 105, 111 ja 114. Linja 105 toisi toivotun yhteyden Haukilahdesta Niittykummun metroasemalle. Linja 105 korvaisi Haukilahden ja Lauttasaaren välillä tällä hetkellä liikennöivän linjan 104. Linja liikennöisi myös viikonloppuisin. Linja 111 tarjoaisi Haukilahden ja Westendin alueilta nykyistä nopeamman yhteyden Tapiolaan. Lisäksi linjalta olisi vaihtoyhteys ratikalle Otaniemessä. Linja 114 tarjoaisi yhteyden Haukilahdesta Matinkylään ja korvaisi nykyisen linjan 112. Linjan 112 lakkauttamisen myötä vaihdoton yhteys Tapiolaan poistuisi Haukilahdenrannan pysäkeiltä.

 

Linjan 510 reittimuutoksesta Tapiolasta Kivenlahteen on päätetty keväällä 2021. Tässä suunnitelmassa emme esitä muutoksia linjalle 510.

Westend

Linjastoluonnoksen mukaan Westendin aluetta palvelisi kolme bussilinjaa 105, 111 ja 523. Linja 105 toisi uuden yhteyden Westendistä Niittykummun metroasemalle. Linja 105 korvaisi Westendin ja Lauttasaaren välillä tällä hetkellä liikennöivän linjan 104. Linja liikennöisi myös viikonloppuisin. Linja 111 tarjoaisi Haukilahden ja Westendin alueilta nykyistä nopeamman yhteyden Tapiolaan. Lisäksi linjalta olisi toivottu vaihtoyhteys ratikalle Otaniemessä. Linjan 523 päätepysäkki Westendinasemalla tarjoaisi alueelle vaihdottoman ja nopean yhteyden myös Leppävaaraan.

Miltä reittiehdotukset vaikuttavat?

Vastaa lyhyeen kyselyyn ja kerro mielipiteesi 24.10.2021 mennessä.