Linja 9 jatkaa Ilmalaan ja linja 7 Länsi-Pasilaan 17.10., pysäkkimuutoksia myös Pasilan asemalla

Raitiolinjan 9 reittiä jatketaan Pasilasta Ilmalaan maanantaina 17.10. Linja kulkee jatkossa Pasilankatua ja Radiokatua Ilmalantorille, Ilmalan aseman viereen. Linjan 7 reitti muuttuu myös 17.10. Reittiä jatketaan Pasilan asemalta Länsi-Pasilaan. Linja kulkee Pasilanraitiota ja Pasilankatua pitkin.

Linjan 9 reittiä jatketaan Pasilasta Ilmalaan maanantaina 17.10. Linja kulkee jatkossa Pasilankatua ja Radiokatua Ilmalantorille, Ilmalan aseman viereen. Uusina pysäkkeinä käyttöön tulevat Esterinportin, Eevanmäen, Uutiskadun ja Ilmalantorin pysäkit.

Ilmalantorin päätepysäkki H0623 on poissa käytöstä liikenteen alkaessa. Se tulee myöhemmin toimimaan pysäkkinä, jolla matkustajat jäävät kyydistä. Lähtöpysäkkinä toimii vastapäätä oleva pysäkki Ilmalantori H0622, joka on käytössä 17.10.

Linjan 7 reitti muuttuu myös 17.10. Reittiä jatketaan Pasilan asemalta Länsi-Pasilaan. Linja kulkee Pasilanraitiota ja Pasilankatua pitkin.

Linjan 7 uusi päätepysäkki on Maistraatintorilla. Liikenteen alkaessa 17.-30.10. päätepysäkkinä toimii kuitenkin edellinen, Kyllikinportin pysäkki H0608. Maistraatintorin pysäkki H0606 otetaan käyttöön 31.10. Syynä ovat rakennustyöt pysäkin läheisyydessä.

Myös Pasilan asemalla käytössä olevat pysäkit muuttuvat. Linjat 7 ja 9 kulkevat jatkossa Pasilansillan yli ja käyttävät sillalla olevia pysäkkejä. Ilmalan ja Länsi-Pasilan suuntaan käytössä on aseman puoleinen pysäkki (laituri 34). Länsiterminaalin suuntaan käytössä on vastakkainen pysäkki (laituri 32). Ratapihantiellä olevat pysäkit (laiturit 41 ja 43) jäävät siis pois käytöstä reittimuutosten myötä. Laituri 43 siirtyy linjan 2 päätepysäkiksi Pasilan asemalla.

Lisätietoa Ilmalan raitiotiestä löydät erillisestä uutisestamme.