Helpota työntekijöittesi liikkumista HSL-työmatkaedulla

Työsuhde-etujen merkitys kasvaa, kun korona-ajan jälkeen kilpailemme osaavasta ja innostuneesta työvoimasta. Ympäristö, kestävyys ja vastuullisuus ovat monille tärkeitä arvoja, kun he arvioivat työpaikan vetovoimaisuutta. HSL-työmatkaetu vastaa näihin tarpeisiin erinomaisesti, koska se helpottaa työntekijöiden arkea ja kannustaa kestävien kulkutapojen käyttöön.

Työmatkaetu on työnantajan työntekijälleen maksama matkalippu joukkoliikenteeseen. Voit hankkia sen kätevästi HSL-työmatkapalvelusta. Työmatkaetu on hyvä keino hyvinvoinnin tukemiseen, sillä työmatkojen kulkeminen joukkoliikenteellä oman auton sijaan tuo arkeen lisää hyötyliikuntaa ja auttaa siten ylläpitämään terveyttä. Kun kuljet joukkoliikenteellä, otat keskimäärin 2 000 askelta enemmän päivässä kuin omalla autolla liikkuva.

Erilaiset etä- ja hybridityön mallit ovat tulleet monille työpaikoille jäädäkseen. Työpaikoilla pohdimme parhaillaan, miten kannustaa työntekijöitä ainakin osittain työskentelemään kasvotusten, jotta voimme rakentaa yhteisöllisyyttä ja ideoida yhdessä uutta. Työmatkaetu on oiva keino madaltaa työntekijöiden kynnystä lähteä liikkeelle.

Voit tarjota työmatkaedun jatkuvasti voimassa olevana kausilippuna. Hankit sen helposti HSL-työmatkapalvelusta ladattavaksi työntekijäsi älypuhelimeen. Kun lippu on aina voimassa, se kannustaa valitsemaan kestävät kulkutavat niin työ- kuin vapaa-ajallakin.

Työmatkaetu on työntekijälle veroton luontoisetu 3 400 euroon asti vuodessa. Työantaja voi tarjota edun palkan päälle tai osana palkkaa. Kun työmatkaetu tarjotaan kausilippuna, työnantaja ja työntekijä voivat sopia myös omavastuuosuudesta, joka peritään työntekijän palkasta.

Tutustu etuun