Opiskelija-alennuksen saa HSL-sovellukseen, kun läsnäolotietosi on päivitetty Omaan opintopolkuun

Muistutus opiskelijoille: voit ostaa opiskelijalipun HSL-sovellukseen, kun läsnäolotietosi on päivitetty Omaan opintopolkuun. Sen jälkeen alennusoikeuden päivittäminen on vaivatonta, koska voit aktivoida oikeuden sovelluksessa itse käymättä palvelupisteessä.

Opiskelija, muistathan, että voit ostaa alennushintaisen lipun vain HSL-sovellukseen, et enää HSL-kortille. Jos olet HSL-alueella vakituisesti asuva päätoiminen opiskelija, voit ostaa kausilippuja 45 prosentin alennuksella HSL-sovelluksesta.

Lue lisää opiskelija-alennuksesta

Pystyt aktivoimaan alennuksen HSL-sovelluksessa itse, ja sovellus tarkastaa oikeutesi opiskelija-alennukseen Opetushallituksen Oma opintopolku -palvelun läsnäolotietojen perusteella. Näin ollen sinun ei tarvitse käydä palvelupisteessä todistamassa alennusoikeuttasi. Katso ohjeet Oma opintopolku -palvelun käyttämiseen.

Saat opiskelija-alennuksen HSL-kortille ainoastaan siinä tapauksessa, että alennusoikeuttasi ei ole mahdollista tarkastaa Oma opintopolku -palvelusta. Lisätietoa poikkeustapauksista voit lukea täältä.

Lipun ostaminen puhelimen HSL-sovelluksella on helppoa. Sovellus toimii parhaiten, kun käytät sen uusinta versiota. Katso sovelluskaupasta, onko HSL-sovelluksesta saatavilla uudempi versio ja päivitä sovellus tarpeen mukaan.

Pidäthän huolta myös siitä, että puhelimen akku kestää koko matkan ajan, jotta voit esittää lipun puhelimeltasi.

Lue lisää HSL-sovelluksesta

opiskelijalippu.jpg