Du kan köpa periodbiljetter med studeranderabatt efter din studerandestatus har uppdaterats i Min Studieinfo-tjänsten

Påminnelse till studerande: du kan köpa periodbiljetter med studeranderabatt i HSL-appen efter din studerandestatus har uppdaterats i Min Studieinfo-tjänsten. Efter det kan du själv aktivera rätten i appen och behöver inte besöka HRT:s serviceställe.

Påminnelse till studerande: för att kunna köpa periodbiljetter till rabatterat pris måste du ha HSL-appen på din smarttelefon. Det är inte längre möjligt att få studeranderabatten på HRT-kortet. Studerande som är fast bosatt i HRT-området och bedriver studier på heltid kan köpa periodbiljetter med 45 procents rabatt via HSL-appen.

Läs mer om studeranderabatt

Du kan aktivera rabatten själv i appen, varefter appen kontrollerar studierätten via Utbildningsstyrelsens tjänst Min Studieinfo. Detta betyder att du inte längre behöver besöka HRT:s serviceställe för att uppdatera din studerandestatus.

Studeranderabatten kan registreras på HRT-kortet endast om det inte går att kontrollera din studerandestatus via Min Studieinfo-tjänsten. Mer information om undantagsfall hittar du här.

Det är lätt att köpa biljetten via HSL-appen. Det lönar sig att använda appens senaste version. Du kan ladda den senaste versionen från applikationsbutiken.

Kontrollera också att batteriet i din telefon inte tar slut under resan så att du vid behov kan visa biljetten vid biljettkontroll.

Läs mer om HSL-appen