Uusia lukijalaitteita koekäytössä

Uudistamme vuosien 2024–25 aikana matkalippuja ja maksamista sekä taustajärjestelmiämme. Ensimmäiseksi vaihdamme kortinlukijat joukkoliikennevälineissä ja asemilla. Ensimmäiset uudet lukijalaitteet tulivat koekäyttöön Suomenlinnan lauttarantaan, Kalasataman metroasemalle, runkolinjan 600 bussiin sekä yhteen raitiovaunuun ja yhteen junaan. Lippu ostetaan uudella lukijalla tuttuun tapaan HSL-kortin arvolla. Lähimaksu tulee käyttöön myöhemmin vuoden 2024 aikana.

Päivitetty 26.4.: lisätty tieto koekäytön laajenemisesta raitiovaunuun ja lähijunaan.

Aloitimme uusien lukijoiden koekäytön 6.3. yhdellä lukijalla Suomenlinnan lauttarannassa. Sen jälkeen laajensimme koekäyttöä Kalasataman metroasemalle ja yhteen runkolinjan 600 bussiin, sitten yhteen raitiovaunuun ja yhteen lähijunaan. Seuraavaksi uusia lukijoita tulee muutamille metroasemille. Asennamme uusia lukijoita sitä mukaa, kun varmistumme lukijalaitteen toimivuudesta edellisillä asennuspaikoilla.

Testaamme lukijan toimintaa ja toimintavarmuutta huolellisesti, ennen kuin tuomme ne laajemmin asiakkaiden käyttöön. Kerromme lukijalaitteiden asennusten etenemisestä, kun koekäyttö päättyy ja asennusten aikataulu varmistuu.

Näin käytät uutta lukijaa

UusiLukija_hslfi_suomi3.jpg

Lipun ostaminen uudella lukijalla sujuu samalla tavalla kuin nykyisillä lukijoilla: ensin valitaan vyöhykkeet ja sitten näytetään HSL-korttia lukijalle. Lähimaksu tulee käyttöön myöhemmin.

Uudessa lukijassa vyöhykepainikkeet näkyvät kahdella näytöllä, kun olet B-, C- tai D-vyöhykkeellä. Toiselle näytölle siirrytään näytön oikeassa reunassa olevalla nuolella. Suomenlinnan lauttaranta on A-vyöhykkeellä, joten liput näkyvät tuttuun tapaan yhdellä näytöllä.

Katso ohjeet ja vinkit uuden lukijan käyttöön verkkosivulta hsl.fi/uusi-lukija

Uudet lukijat ensimmäinen askel kohti sujuvampaa matkustamista

Uudet lukijalaitteet ovat osa laajaa hanketta, jossa uudistamme lippuja ja maksamista sekä taustajärjestelmiämme. Hankkeessa rakennetaan kokonaan uusi tilipohjainen lippujen ja maksamisen taustajärjestelmä sekä uusitaan kaikki noin 4 200 joukkoliikennevälineissä ja asemilla olevaa lukijalaitetta. Tämänhetkisen aikataulun mukaan kaikki lukijat saadaan vaihdettua vuoden 2024 aikana.

Lukijat pitää vaihtaa uusiin, jotta saamme myöhemmin käyttöön myös lähimaksamisen, jossa kertalipun voi maksaa näyttämällä Visa- tai Mastercard-korttia lukijalle.

Uudistuksella tavoittelemme helppoa ja sujuvaa maksamista ja matkustamista. Digitaalinen asiointi ja ostaminen helpottuu, ja itsepalvelukanavia on tarjolla sitä haluaville entistä kattavammin. Lippuja voi ostaa ja HSL-korttia ladata jatkossakin fyysisissä myyntipisteissä: kioskeissa ja marketeissa.