Bussireitteihin paljon muutoksia Länsi-Helsingissä ja kantakaupungissa 16.8. Kolme uutta runkolinjaa aloittaa. Myös poikittaisyhteydet muuttuvat

Syysliikenteeseen siirtyminen 16.8. tuo paljon muutoksia bussien reitteihin läntisessä Helsingissä ja kantakaupungissa. Uudet runkolinjat 20, 30 ja 40 aloittavat. Poikittaislinjoja 56, 57 ja 59 vahvistetaan ja uudistuneesta linjasta 52 tulee tiheä poikittainen yhteys Länsi-Helsingin ja Otaniemen välillä. Uuden Postipuiston alueen yhteydet paranevat.

Kuvituskuva

Muutokset perustuvat Helsingin poikittaislinjaston kehittämissuunnitelmaan ja Haagan linjastosuunnitelmaan, jotka valmistuivat keväällä 2019. Tarkempaa tietoa suunnittelun vaiheista ja muun muassa vuorovaikutuksen myötä tehdyistä muutoksista täällä (kohdassa valmistuneita linjastosuunnitelmia). Huomaathan, että jotkut nyt toteutuvat yksityiskohdat poikkeavat alun perin suunnitellusta muuttuneen taloustilanteen vuoksi.

Alla käsittelemme muutokset alueittain. Reittiopas alkaa näyttää uusia reittejä ja aikatauluja heinäkuun puolivälissä. Aikataulut löytyvät jo pdf-muodossa sivulta tulostettavat aikataulut.

Lue lisää runkobussilinjoihin ja raideyhteyksiin perustuvasta runkoverkosta.

Muutokset

Usein kysyttyjä kysymyksiä