Näin ostat opiskelijan kausilipun HSL-sovellukseen

Jos asut HSL-alueella vakituisesti ja olet päätoiminen opiskelija, voit ostaa kausilippuja 45 prosentin alennuksella. HSL-sovellukseen voit aktivoida alennuksen itse. HSL-kortille se päivitetään palvelupisteessä. Oikeus opiskelija-alennukseen pitää uusia vuosittain.

HSL-sovellus tarkastaa oikeuden opiskelija-alennukseen Opetushallituksen Koski-palvelun läsnäolotietojen perusteella. 

Sovelluksen ostopolku vie sinut aluksi Opetushallituksen Oma opintopolku -palveluun, jossa annat HSL:lle luvan nähdä läsnäolotietosi ja oppilaitoksen tiedot. Sinun pitää hyväksyä opiskelijalipun myöntämiskriteerit ja lipun käyttöehdot sovelluksessa.

Opetushallitus on ohjeistanut oppilaitoksia siirtämään tiedot opinto-oikeuksista Koski-palveluun viimeistään lukukauden alkaessa. Opiskelijalipun ostamisessa voi olla tämän takia ongelmia vielä elokuun alussa. Ongelmat liittyvät saatavilla olevaan läsnäolotietoon, joka on päättynyt Koski-palvelussa esimerkiksi korkeakoulujen osalta kuluneelta lukuvuodelta 31.7.2020. Läsnäolotiedon päivittyminen ja mahdollinen viive palvelussa vaihtelevat oppilaitoskohtaisesti, ja lukuvuosi-ilmoittautuminen on tehtävä oppilaitoksiin erikseen.

Jos lipun ostamisessa HSL-sovellukseen esiintyy ongelmia, suosittelemme, että ilmoittaudut läsnä olevaksi oppilaitokseen ja tarkistat sen jälkeen omat läsnäolotietosi Oma opintopolku -palvelusta vahvalla tunnistautumisella osoitteessa https://opintopolku.fi/oma-opintopolku/

Jos Oma opintopolku on ajan tasalla mutta kausilipun ostamisessa on silti ongelmia, toimi näin:

  • Kirjaudu ulos HSL-sovelluksesta valikon Lisää > Asetukset alalaidasta.
  • Kirjaudu uudelleen sisään HSL-tunnuksella samaa reittiä.
  • Tunnistaudu vahvasti valikon Lisää > Asetukset > Omat tiedot ”Tunnistaudu uudestaan” -valinnalla.
  • Jos tämäkään ei auta, kannattaa lähettää meille palautetta sovelluksen palautelomakkeella. Palaamme asiaan mahdollisimman pian. 

Kaikkien opiskelijoiden opiskelutietoja ei saada sähköisesti. Jos et onnistu vahvistamaan oikeuttasi opiskelija-alennukseen suoraan sovelluksessa, voit käydä palvelupisteessä päivittämässä sen HSL-kortille ja ladata kortille alennushintaisen kausilipun. 

Lue lisää opiskelija-alennuksesta >

Lisätietoa HSL-sovelluksesta >

 

Kommentit

Opiskelija saa sovellukseen ostettua vain 30pv kausilipun. Heille ei ole tarjolla esimerkiksi vuoden lippua tai kestotilausta vuodeksi. Opiskelijat pakotetaan tällä maksamaan noin satanen vuodessa enemmän. Sairasta toimintaa!

No joo totta, mutta lipussahan jo on 45 prosentin alennus. Tuo kestotilaus taitaa olla sitä varten olemassa, että myös täysin ”alettomat” voisivat saada edes jonkinlaista alennusta ...

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.