Nytt samarbete med VR: tågresenärer får 20 procent rabatt på dagspass för stadscyklar

HRT och VR erbjuder tågresenärer en ny stadscykelförmån under sommaren 2023. Tågresenärer får 20 procent rabatt på ett dagspass för HRT:s stadscyklar i Helsingfors och Esbo, där det finns närmare 4 600 cyklar och 460 cykelstationer.

Som tågresenär får du ett dagspass för stadscyklarna till ett förmånspris på 4 € (norm. 5 €). Förmånen gäller fram till slutet av augusti. Som stadscyklist har du tillgång till stadscyklarna inom hela stadscykelområdet i Helsingfors och i Esbo. Du får kampanjkoden från appen VR Matkalla när du köper en tågresa som börjar eller slutar vid en tågstation inom stadscykelområdet. Kampanjen omfattar alla tågstationer i Helsingfors och stationerna i Alberga och Mäkkylä i Esbo.

Möjligheten att kombinera stadscykeln med annan kollektivtrafik har varit ett av de centrala målen i planeringen av stadscykeltjänsten. Med hjälp av förmånen blir det enklare för tågpassagerare att kombinera sin tågresa med cykling”, berättar Samuli Mäkinen, expert inom hållbart resande vid HRT.

I dagspasset för stadscyklarna ingår ett obegränsat antal 30 minuters cykelturer i 24 timmar. Om du använder cykeln mer än 30 minuter åt gången, betalar du en tilläggsavgift som är 1 euro per varje påbörjad halvtimme. Förmånen gäller fram till slutet av augusti. På våra stadscykelsidor kan du aktivera förmånen och köpa ett abonnemang för stadscyklarna.

Att kombinera tågresan med cykling har blivit allt mer populär under de senaste åren, vilket har lett till situationer där det inte alltid finns plats för cyklar på tåget under rusningstid. Därför är vi väldigt nöjda att kunna erbjuda våra kunder förmånen för stadscyklarna. Med hjälp av stadscyklarna behöver man inte oroa sig för hur man ska transportera cykeln på tåget eller förvara den i destinationen”, säger Marika Schugk, direktör för digitala tjänster vid VR.

Läs mer om stadscykelförmånen på VR:s webbplats. Du hittar instruktioner om stadscyklarna på våra stadscykelsidor. Ange kampanjkoden på denna sida när du köper ett abonnemang.

För långa eller korta cykelresor är det ett bra alternativ att ta med cykel på tåget. I fjärrtrafiken kan du transportera cykeln på Intercity-tåg och regionaltåg samt på natt- och biltåg på en separat bokad cykelplats. På närtåg kan du transportera din cykel i området avsett för cyklar utan extra avgift.