Tapiolan ympäristön bussireitit

Tällä sivulla esittelemme Tapiolan ympäristöön suunnittelemamme ehdotukset alueen bussireiteistä. Karttakuvassa näkyvät alueen bussilinjat. Tutustu alta ehdotuksiin alueittain ja linjakohtaisesti. Kokonaiskuvaa voit tutkia erillisessä karttapalvelussa (vie hsl.fi:n ulkopuolelle).

Keräämme kommentteja reittiehdotuksista erillisen kyselyn kautta, joten vastaathan tämän sivun alareunassa olevaan kyselyyn ja kerrot mielipiteesi 24.10. mennessä! Palautetta on mahdollista jättää myös palautejärjestelmämme tai asiakaspalvelumme (puhelimitse tai palvelupisteellä) kautta.

Kuva Tapiolan ympäristön bussilinjoista. Linjat esitellään tekstissä tällä samalla sivulla.

Pohjois-Laajalahti

Pohjois-Laajalahden aluetta palvelisi pikaratikan lisäksi kolme bussilinjaa 113, 212 ja 523. Pikaratikka on nopea runkoyhteys, joka tarjoaa yhteyksiä Laajalahdesta muun muassa Leppävaaraan, Pitäjänmäkeen, Otaniemeen ja Keilaniemeen. Pikaratikka tarjoaa liityntäyhteyden sekä junaan että metroon. Bussilinja 113 tarjoaisi yhteyden Laajalahden ja Brediksen kauppakeskittymän välille. Linja ei kulkisi enää Perkkaan kautta. Linjalle 212 emme esitä tässä suunnitelmassa muutoksia.


Leppävaaran ja Tapiolan välillä liikennöisi uusi nopea linja 523, jonka reitti kulkisi Kehä I:n ja Tapiolantien kautta Tapiolan terminaaliin ja edelleen Westendinasemalle.

Etelä-Laajalahti ja Pohjois-Tapiola

Linja 113 kulkisi edelleen Tapiolasta Pohjois-Tapiolan kautta Laajalahteen ja edelleen Leppävaaraan. Laajalahden ja Leppävaaran välillä reitti siirtyisi kulkemaan Perkkaan sijaan Brediksen kauppakeskittymän ja Friisinmäentien kautta. Laajalahden ja Pohjois-Tapiolan läheisyydestä kulkisi pikaratikan lisäksi myös uusi linja 523, joka olisi nopea, Kehä I:tä kulkeva yhteys Tapiolan ja Leppävaaran välillä.


Linjan 111 reittiä nopeutettaisiin Tapiolan ja Otaniemen välillä eikä linja enää kulkisi Pohjois-Tapiolan kautta. Samalla linjan 52 reitti jatkuisi Otaniemestä Maarin ja Pohjois-Tapiolan kautta Tapiolaan. Linja 52 kulkisi suoraan Kalevalantietä pitkin.

Tapiolan keskus

Tapiolan ympäristöä palvelisivat bussilinjat 52, 111, 113, 118, 510, 523, 548 ja 549. Tapiolaan päättyvät keväällä päätetyn Etelä-Espoon linjastosuunnitelman mukaisesti myös linjat 124 ja 125. Linja 52 olisi uusi vaihdoton yhteys Tapiolasta Otaniemen kautta Länsi-Helsinkiin. Linja 111 toisi lisäpalvelua Tapiolantielle ja linja 118 parantaisi yhteyksiä Tapiolan Urheilupuistoon ja Orionin työpaikka-alueelle. Tapiolan ja Leppävaaran välillä palvelisi tulevaisuudessa uusi linja 523.

Otaniemi

Otaniemen aluetta palvelisi pikaratikan lisäksi kolme bussilinjaa 52, 111 ja 510. Linja 52 olisi uusi yhteys Länsi-Helsingistä Maarin työpaikka-alueelle. Teekkarikylän yhteyksiä palvelisi suunnitelman mukaan linjan 111. Linjalla olisi vaihdoton ja nopea yhteys Tapiolaan. Runkolinjalle 510 emme esitä tässä suunnitelmassa muutoksia. Linjan reitti jatkuu keväällä 2021 päätetyn mukaisesti Kivenlahteen.

Miltä reittiehdotukset vaikuttavat?

Vastaa lyhyeen kyselyyn ja kerro mielipiteesi 24.10.2021 mennessä.