Kaupunkipyöräkausi alkaa 1.4. Oletko valmis?

Kaupunkipyörät ovat varma kevään merkki, ja ne palaavat Helsingin, Espoon ja Vantaan katukuvaan 1.4. alkaen. Kauden osto avautuu 21.3., ja kaupunkipyöräkausi kestää aina lokakuun loppuun asti. Reittioppaasta näet asemat, pyörien määrän ja reitit asemille reaaliaikaisesti.

hsl-kaupunkipyorat-hsl.fi-etusivun-nostokuva-ilman-tekstiae.jpgUusi kaupunkipyöräkausi alkaa 1.4. Helsingissä ja Espoossa on yhteinen kaupunkipyöräpalvelu, mutta Vantaalla on omansa, eikä kahden palvelun pyöriä voi käyttää ristiin. Koko kaupunkipyöräkauden voit ostaa jo nyt. Muiden tuotteiden osto aukeaa kauden käynnistyessä.

Osta käyttöoikeutta koko kaudeksi, kuukaudeksi tai päiväksi oman tarpeesi mukaan

Helsingin ja Espoon kaupunkipyöräkaudet voit ostaa osoitteesta hsl.fi/kaupunkipyörät. Koko kauden eli seitsemän kuukauden käyttöoikeus maksaa 35 euroa. Pyörän käyttöoikeuden voit osaa myös lyhyemmäksi ajaksi eli päiväksi tai viikoksi kauden alusta alkaen. Päivän ja viikon käyttöoikeudet maksavat 5 ja 10 euroa.

Vantaalla koko kausi maksaa 30 euroa ja oston voit tehdä uudessa Vantaan kaupunkipyörät -sovelluksessa. Myös Vantaalla voit kauden alkaessa ostaa käyttöoikeuden lyhyemmäksi ajaksi: viikoksi tai päiväksi. Päivän ja viikon käyttöoikeudet maksavat 5 ja 10 euroa. Vain Vantaalla on mahdollista ostaa pyöräilyaikaa myös minuuttiperusteisesti.

Kaikkiin tuotteisiin sisältyy rajaton määrä matkoja niiden voimassaolon ajan: Helsingissä ja Espoossa yksi matka saa kestää enintään 30 minuuttia ja Vantaalla 60 minuuttia kerrallaan. Jos käytät pyörää yhtäjaksoisesti pidempään kuin puoli tuntia, lisäveloitus on euro jokaista puolta tuntia kohden. Enimmäiskäyttöaika on 5 tuntia. Ylityksestä veloitetaan lisämaksujen ohella 80 euron viivästysmaksu.

Rekisteröityminen ja käyttöönotto

Helsingin ja Espoon kaupunkipyörät toimivat samaan tapaan kuin edellisinä vuosina. Tarvitset rekisteröitymiseen HSL-tunnuksen. Voit rekisteröityä pyörien käyttäjäksi hsl.fi/kaupunkipyörät-sivustolla. Rekisteröinnin yhteydessä sinun tulee vielä syöttää järjestelmään maksukorttisi tiedot. Valitset itsellesi nelinumeroisen PIN-koodin, ja järjestelmä antaa sinulle henkilökohtaisen pyöräilijätunnuksen. Tarvitset pyöräilijätunnuksen ja PIN-koodin, kun otat pyörän käyttöön asemalta.

Vantaan kaupunkipyörien rekisteröityminen ja käyttö tapahtuu Vantaan kaupunkipyörät -sovelluksen kautta. Lataa sovellus sovelluskaupasta ja noudata sovelluksessa annettuja ohjeita. Lisätietoa Vantaan kaupunkipyöristä löydät täältä.

Kaikki pyöräilyasemat saadaan käyttöön huhtikuun aikana

Runsasluminen talvi on hankaloittanut asemien asennusta, eikä aivan kaikkia niistä ehditä saada paikoilleen huhtikuun alkuun mennessä. Kaikki asemat pyritään kuitenkin saamaan paikalleen huhtikuun aikana. Käytössä olevat asemat löydät helpoiten Reittioppaasta. Kun sallit paikannuksen, Reittiopas näyttää sinulle sinua lähinnä olevat pyöräasemat, saatavilla olevien pyörien määrän ja reitin asemalle. Samat tiedot saat myös syöttämällä Reittioppaaseen osoitteesi. Reittioppaan löydät HSL-sovelluksesta ja hsl.fi-verkkosivulta.

Kaupunkipyöräverkostoon kuuluu Helsingissä ja Espoossa lähes 4 600 pyörää. Pyöräasemia on Helsingissä 347 ja Espoossa 110. Vantaalla taas on käytössä 1 000 pyörää ja 120 asemaa.

Kolme vinkkiä sujuvaan kaupunkipyöräilyyn

1. Jos pyöräilyasema on täynnä, ota telineen viereen palautettu pyörä käyttöösi – näin saamme yhdessä pidettyä asemat siistimpänä.

2. Jos huomaat, että ottamasi pyörä on viallinen, käännä sen satula taaksepäin merkiksi viasta. Muista tehdä myös vikailmoitus, jotta huoltohenkilöstö tietää tulla huoltamaan pyörän, ja se saadaan takaisin käyttöön mahdollisimman pian. Linkki vikailmoitukseen löytyy täältä: hsl.fi/kaupunkipyörät/palaute.

3. Kun palautat pyörän telineeseen, varmista, että pyörän näytölle tulee viesti palautuksen onnistumisesta.

Helsingin ja Espoon asiakaspalvelun yhteystiedot

Pyörien asiakaspalvelun puhelinnumero on 09 4257 8810 ja sähköpostiosoite contact@citybikefinland.fi. Puhelinpalvelun aukioloajat ovat ma–pe klo 7–19 ja la–su klo 9–17.

Kaupunkipyöräpalvelusta vastaavat Kaupunkiliikenne Oy Helsingissä ja Espoon kaupungin Tekninen ja ympäristötoimi Espoossa. Palvelua ylläpitää CityBike Finland. Digipalveluista, markkinoinnista sekä asiakassuhteista vastaa Helsingin seudun liikenne HSL. Clear Channel Suomi Oy vastaa hankkeeseen liittyvästä mainosmediasta sekä kumppanuuksista.

Vantaan asiakaspalvelun yhteystiedot

Pyörien asiakaspalvelun puhelinnumero on 09 4257 8815 ja sähköpostiosoite contact@citybikevantaa.fi. Puhelinpalvelun aukioloajat ovat ma–pe klo 7–19 ja la–su klo 9–17.

Kaupunkipyöräpalvelusta vastaa Vantaan kaupungin Kaupunkiympäristön toimiala. Palvelua ylläpitää CityBike Vantaa. Digipalveluista, markkinoinnista sekä asiakassuhteista vastaa Helsingin seudun liikenne HSL. Clear Channel Suomi Oy vastaa hankkeeseen liittyvästä mainosmediasta sekä kumppanuuksista.