Kaupunkipyöräkausi alkaa 1.4. vaihtelevasta säästä huolimatta – viisi vinkkiä käyttöön

Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunkipyörillä päästään taas 1.4. alkaen. Vaihteleva säätilanne vaikuttaa tänä keväänä kaupunkipyörien käyttöön. Lumisesta keväästä johtuen pyydämme noudattamaan erityistä varovaisuutta liikenteessä. Lue viisi vinkkiä kaupunkipyörien käyttöön vaihtelevan sään vallitessa.

 

Viisi vinkkiä kauden alun vaihteleviin sääoloihin:

  1. Kaupunkipyörissä ei ole talvirenkaita, joten pyörillä ei voi ajaa liukkaalla tai lumisella maaperällä. Taluta pyörää tarpeen mukaan liukkaan tien yllättäessä.

  2. Käytä pyöräilykypärää kaupunkipyörällä ajaessa.

  3. Sääolosuhteet ovat hyvin vaihtelevat, joten noudata olosuhteiden edellyttämää huolellisuutta ja varovaisuutta. Kaupunkipyöräilijänä olet itse vastuussa siitä, että otat sääolosuhteet huomioon ja ajat varovasti.

  4. Tarkista Reittioppaasta onko kaupunkipyöräasema käytössä. Runsaslumisen talven vuoksi kaikki asemat eivät ole vielä 1.4. käytössä, mutta pystytämme ne heti lumitilanteen salliessa. Reittioppaasta näet reaaliaikaisesti käytössä olevat asemat, pyörien määrän ja reitit asemille.

  5. Jos lumi estää asematelineen käyttöä, voi pyörän palauttaa aseman viereen. Täydelle asemalle palautus onnistuu, kun pyörän näytöltä on valittavissa "Palautus”. Vedä ohjaustangosta tuleva lukitusvaijeri viereisen kaupunkipyörän ympäri ja kiinnitä se palauttamasi pyörän ohjaustangon varressa olevaan lukkoon.

 

Kaupunkipyöräpalvelu käyttöön koko kaudeksi, kuukaudeksi, viikoksi tai päiväksi

Helsingin ja Espoon kaupunkipyöräkaudet voit ostaa kaupunkipyöräsivuiltamme. Koko kauden eli seitsemän kuukauden käyttöoikeus maksaa 35 euroa. Pyörän käyttöoikeuden voit ostaa 1.4. alkaen myös lyhyemmäksi ajaksi eli päiväksi (5 euroa) tai viikoksi (10 euroa) kauden alusta alkaen. Kevään uusi tuote on jatkuva kuukausitilaus, joka maksaa 7 euroa kuukaudessa.

Vantaalla koko kausi maksaa 30 euroa ja oston voit tehdä Vantaan kaupunkipyörät -sovelluksessa. Myös Vantaalla voit kauden alkaessa ostaa käyttöoikeuden lyhyemmäksi ajaksi 1.4. alkaen: päiväksi (5 euroa) tai viikoksi (10 euroa). Vantaalla on mahdollista ostaa pyöräilyaikaa myös minuuttiperusteisesti.

Rekisteröityminen ja käyttöönotto

Kaupunkipyöräverkostoon kuuluu Helsingissä ja Espoossa lähes 4 600 pyörää. Pyöräasemia on Helsingissä 347 ja Espoossa 110. Vantaalla taas on käytössä 1 000 pyörää ja 120 asemaa.

Helsingin ja Espoon kaupunkipyörien rekisteröitymiseen tarvitset HSL-tunnuksen. Rekisteröinnin ja kauden oston voit tehdä hsl.fi/kaupunkipyörät-sivustolla. Rekisteröinnin yhteydessä sinun tulee syöttää järjestelmään maksukorttitiedot, ja valita nelinumeroinen PIN-koodi. Järjestelmä antaa sinulle henkilökohtaisen pyöräilijätunnuksen. Pyöräilijätunnuksen ja PIN-koodin tarvitset aina, kun otat pyörän käyttöön asemalta. Matkakorttia voit käyttää pyöräilijätunnuksen sijaan, jos rekisteröit sen tunnistautumistavaksi.

Vantaan kaupunkipyörien osto, rekisteröityminen ja käyttö tapahtuu Vantaan kaupunkipyörät -nimisen sovelluksen kautta. Lataa sovellus sovelluskaupasta, jonka jälkeen noudata sovelluksessa annettuja ohjeita.

Käyttöohjeet ja opetusvideot Helsingin ja Espoon kaupunkipyörille löydät täältä ja käyttöohjeet Vantaan kaupunkipyörille täältä

Helsingin ja Espoon asiakaspalvelun yhteystiedot

Pyörien asiakaspalvelun puhelinnumero on 09 4257 8810 ja sähköpostiosoite contact@citybikefinland.fi. Puhelinpalvelun aukioloajat ovat ma–pe klo 7–19 ja la–su klo 9–17.

Kaupunkipyöräpalvelusta vastaavat Kaupunkiliikenne Oy Helsingissä ja Espoon kaupungin Kaupunkiympäristön toimiala Espoossa. Palvelua ylläpitää CityBike Finland. Digipalveluista, markkinoinnista sekä asiakassuhteista vastaa Helsingin seudun liikenne HSL. Clear Channel Suomi Oy vastaa hankkeeseen liittyvästä mainosmediasta sekä kumppanuuksista.

Vantaan asiakaspalvelun yhteystiedot

Pyörien asiakaspalvelun puhelinnumero on 09 4257 8815 ja sähköpostiosoite contact@citybikevantaa.fi. Puhelinpalvelun aukioloajat ovat ma–pe klo 7–19 ja la–su klo 9–17.

Kaupunkipyöräpalvelusta vastaa Vantaan kaupungin Kaupunkiympäristön toimiala. Palvelua ylläpitää CityBike Vantaa. Digipalveluista, markkinoinnista sekä asiakassuhteista vastaa Helsingin seudun liikenne HSL. Clear Channel Suomi Oy vastaa hankkeeseen liittyvästä mainosmediasta sekä kumppanuuksista.