Kesän menoihin julkisilla!

Tapahtumiin, terassille, luontoon tai nähtävyyksiä katsomaan? Helsingin seudulla liikut kaikkiin kesän suosikkikohteisiin helposti joukkoliikenteellä. Liput saat kätevästi HSL-sovelluksesta ja reittiohjeet löydät sovelluksen Reittioppaasta.

Reittioppaan avulla löydät perille

Oli suuntanasi sitten Suomenlinna, Linnanmäki tai vaikka Helsingin uimastadion, Reittiopas neuvoo sinulle parhaat reitit perille! Löydät Reittioppaan HSL-sovelluksesta sekä osoitteesta reittiopas.fi.

Liikkuminen on helppoa

Kaikki liput HSL-sovelluksesta

Saat liput kaikkiin matkustustarpeisiisi HSL-sovelluksesta, joka on ladattavissa ilmaiseksi sovelluskaupastasi. Löydät sovelluksesta myös Reittioppaan, jonka avulla löydät helposti perille.

app-store-badge.pnggoogle-play-badge.png

Lipun valinta

Yksittäisiin menoihin, päiväretkiin sekä muutamien päivien matkoihin sopii parhaiten kerta- ja vuorokausiliput. Usein matkustaville sarjalippu on hyvä vaihtoehto. Säännöllisiin matkoihin suosittelemme kausilippua. Kaikki liput saat kätevästi HSL-sovelluksesta.

Nouse kyytiin

Osta lippu etukäteen HSL-sovelluksesta - liikennevälineistä ei saa lippuja. Kun nouset siniseen bussiin, näytä HSL-sovelluksen lippu kuljettajalle. Lähijunissa, metrossa, lautoilla, raitiovaunuissa ja oransseissa runkolinjojen busseissa voit vain nousta kyytiin ja näyttää sovelluksen lippua vain, jos lipuntarkastaja tai junan konduktööri sitä pyytää.

Matkalla

HSL-sovellus on apunasi koko matkan ajan. Kun laitat sijaintitiedot päälle, näet sovelluksen Reittioppaasta missä liikut juuri nyt ja millä pysäkillä sinun täytyy jäädä pois. Liikennevälineissä on myös näytöt ja kuulutukset, joiden avulla seuraat matkasi etenemistä.

Jos mukanasi on esimerkiksi lastenvaunut tai polkupyörä, katso vinkit matkallesi alta!

Ratikkaretki Helsingissä

Helsinki on täynnä nähtävyyksiä, joihin pääset suoraan ratikoilla. Erityisesti ratikkalinjat 2 ja 3 kulkevat tunnetuimpien kohteiden ja elämyksien vierestä.

Suuntaa saaristoon

Vietä päivä Suomenlinnassa tai suuntaa retkelle Korkeasaareen. Helsingin edustalta löytyy upeita saaristokohteita, joihin pääset matkustamaan helposti lautoilla. Löydät HSL-sovelluksesta reitit saaristoretkiä varten. Suomenlinnan ja Kruunuvuorenrannan lautoilla käy HSL:n lippu, ja muiden alusten liput ostetaan saaristoreittien liikennöitsijöiltä.

Kaupunki tutuksi pyörillä

Kaupunkipyörät ovat kätevä ja edullinen tapa liikkua. Helsingissä ja Espoossa on käytössä yhteinen kaupunkipyöräjärjestelmä ja Vantaalla omansa. Helsingissä ja Espoossa saat pyörät käyttöösi esim. 5 € / päivä tai 10 € / viikko. Vantaalla poljet tänä kesänä ilmaiseksi!

Bussilla suoraan luontokohteisiin

Pääkaupunkiseudulta löytyy kauniita luontokohteita, joihin on helppoa matkustaa julkisilla. Pakkaa reppu täyteen eväitä ja suuntaa esimerkiksi Nuuksion kansallispuistoon tai Kuusijärvelle!