Till sommarens aktiviteter med kollektivtrafik!

Intresserad av sommarens evenemang, naturupplevelser eller sevärdheter? Med kollektivtrafiken kan du enkelt ta dig till många favoritdestinationer i Helsingforsregionen under sommaren. Biljetter kan du köpa via HSL-appen och ruttanvisningar hittar du i appens Reseplanerare.

Med Reseplaneraren hittar du fram

Reser du till Sveaborg, Borgbacken eller Helsingfors simstadion kan du alltid hitta de bästa rutterna i Reseplaneraren. Du kan använda Reseplaneraren i HSL-appen eller på adressen reittiopas.fi.

Det är enkelt att resa kollektivt

Alla biljetter via HSL-appen

Du hittar alla biljetter för dina resbehov i HSL-appen. Du kan ladda ner appen gratis från din applikationsbutik. I appen hittar du också Reseplaneraren som hjälper dig planera din resa.

app-store-badge.pnggoogle-play-badge.png

Vilken biljett passar mig?

Enkel- och dygnsbiljetter lämpar sig bäst för enstaka resor, dagsutflykter och kortare resor som varar några dagar. Seriebiljetter är ett bra alternativ för den som reser ofta. Om du reser regelbundet, rekommenderar vi att du väljer periodbiljetten. Alla biljetter kan du enkelt köpa via HSL-appen.

Stig ombord

Köp din biljett via HSL-appen i förväg – det finns igen biljettförsäljning på kollektivtrafikmedlen. När du stiger på de blåa bussarna, visa upp biljetten i HSL-appen till föraren. På närtåg, metron, färjor och spårvagnar samt på de orange stombussarna behöver du visa upp din biljett i HSL-appen endast om en biljettkontrollant eller konduktör ber att få se den.

På resan

HSL-appen hjälper dig på hela din resa. När du aktiverar din platsinformation, kan du se din position och den hållplats du vill kliva av vid i Reseplaneraren i HSL-appen. På kollektivtrafikmedlen finns det också skärmar och utrop ombord som hjälper dig att följa hur resan fortskrider.

Via länken nedan hittar du tips om du reser till exempel med barnvagn eller cykel.

Spårvagnsresa i Helsingfors

Helsingfors bjuder på många intressanta sevärdheter som kan nås med spårvagn. Särskilt spårvagnarna 2 och 3 tar dig till de mest kända sevärdheterna och platserna.

På utflykt i skärgården

Tillbringa en dag på Sveaborg eller gör en utfärd till Högholmen. Till Helsingfors hör flera fantastiska öar som är lätt att nå med färja. I HSL-appen hittar du rutterna för utflykter i Helsingfors skärgården. På Sveaborgsfärjan och på färjan till Kronbergsstranden gäller HRT:s biljetter. Biljetter till andra färjor måste köpas separat av de trafikföretag som trafikerar skärgårdsrutterna.

Ta dig runt med stadscykel

Stadscyklarna är ett enkelt och förmånligt sätt att röra sig. Helsingfors och Esbo har ett eget stadscykelsystem som inte kommunicerar med Vandas system. I Helsingfors och Esbo kostar ett abonnemang 5 €/dag eller 10 €/vecka. I år cyklar du avgiftsfritt i Vanda!

Till naturdestinationer med buss

I Helsingforsregionen finns flera resmål med vacker natur som är lätt att nå med kollektivtrafiken. Gör en dagsutflykt till exempel till Noux nationalpark eller Hanaböle träsk!