Kilo–Mankkaa–Niittykumpu-alueen bussireitit

Tällä sivulla esittelemme Kilon, Mankkaan ja Niittykummun ympäristöön suunnittelemamme ehdotukset alueen bussireiteistä. Karttakuvassa näkyvät alueen bussilinjat. Tutustu alta ehdotuksiin alueittain ja linjakohtaisesti. Kokonaiskuvaa voit tutkia erillisessä karttapalvelussa (vie hsl.fi:n ulkopuolelle).

Keräämme kommentteja reittiehdotuksista erillisen kyselyn kautta, joten vastaathan tämän sivun alareunassa olevaan kyselyyn ja kerrot mielipiteesi 24.10. mennessä! Palautetta on mahdollista jättää myös palautejärjestelmämme tai asiakaspalvelumme (puhelimitse tai palvelupisteellä) kautta.

Kuva Kilon, Mankkaan ja Niittykummun alueen bussilinjoista. Linjat esitellään tekstissä tällä samalla sivulla.

Kuninkainen, Kilo ja Nuijala

Kilon, Kuninkaisten ja Nuijalan alueita palvelisivat bussilinjat 114 ja 544. Linja 114 tarjoaisi yhteydet Kilosta Leppävaaraan sekä Mankkaan, Urheilupuiston ja Niittykummun kautta Matinkylään. Linja tarjoaisi myös uuden yhteyden Haukilahteen ja Espoon rantaraitille. Yhteys Tapiolaan muuttuisi uuden reitin myötä vaihdolliseksi linjoille 548/549 tai Urheilupuistossa metroon. Bussien välinen vaihto olisi mahdollista tehdä samalla pysäkillä. Kilosta on nopea junayhteys Leppävaaraan ja Kauniaisiin. Tapiolaan voi matkustaa myös niiden kautta.


Linjan 544 reittimuutoksesta on päätetty keväällä 2021. Muutos liittyy runkolinjan 520 käyttöönottoon. Tässä suunnitelmassa emme esitä muutoksia linjalle 544.

Taavinkylä ja Vanha-Mankkaa

Vanha-Mankkaan ja Taavinkylän alueita palvelisivat bussilinjat 105, 114, 548 ja 549.


Uusi linja 105 tarjoaisi yhteydet Mankkaalta ja Kokinkyläntien ympäristöstä mm. Niittykummun metroasemalle, Espoon rantaraitille ja Lauttasaaren metroasemalle. Linja palvelisi myös Olarinluoman aluetta. Linjan perustamisen myötä Kokinkyläntieltä poistuisi vaihdoton yhteys Tapiolaan, mutta matka olisi edelleen mahdollista tehdä vaihtamalla bussista metroon Niittykummussa. Niittykummusta on sujuvat jatkoyhteydet myös muualle metron varteen kuten Matinkylään ja Espoonlahteen sekä busseilla 124 ja 125 Olariin.


Linja 114 mahdollistaisi uuden toivotun yhteyden Mankkaan ja Matinkylän välille. Linjalla säilyisi vaihdoton yhteys Leppävaaraan. Tapiolaan suuntautuvat matkat olisi edelleen mahdollista tehdä vaihdottomina linjoilla 548 ja 549. Näiden lisäksi linja 118 tarjoaisi yhteyksiä Mankkaanlaaksontieltä Urheilupuiston kautta Tapiolaan.

Niittykumpu

Niittykummun aluetta palvelisivat linjastoluonnoksen linjoista bussilinjat 105 ja 114. Näiden lisäksi Niittykummun alueella liikennöidään keväällä päätetyn Etelä-Espoon linjastosuunnitelman mukaisesti linjoja 121(A), 124 ja 125.


Linja 105 tarjoaisi yhteydet Niittykummun metroasemalta Olarinluoman työpaikka-alueelle sekä Haukilahden ja Westendin kautta Lauttasaareen. Linja korvaisi Olarinluoman alueella nykyisen linjan 118. Linjaa 118 esitetään kulkemaan Olarinluoman sijaan Orionin työpaikka-alueen läpi.


Linja 114 korvaisi Niittykummun alueella tällä hetkellä liikennöivän linjan 112. Linjalla syntyisi uusi vaihdoton yhteytys Niittykummun ja Leppävaaraan välille.

Miltä reittiehdotukset vaikuttavat?

Vastaa lyhyeen kyselyyn ja kerro mielipiteesi 24.10.2021 mennessä.