Bussrutter i området Kilo–Mankans–Ängskulla

På denna sida presenterar vi de bussrutter vi har planerat för området Kilo - Mankans - Ängskulla. Bussrutterna visas på kartan. Bekanta dig med förslag per området och linje. Via en separat kartatjänst kan du se en helhetsbild på rutterna i en separat kartatjänst .

Vi samlar in åsikter om ruttförslagen via en separat enkät, så vänligen besvara enkäten nedan och berätta din åsikt senast 24.10! Du kan också lämna respons via vårt responssystem eller vår kundtjänst.

Bild på bussrutterna i Kilo, Mankans och Ängskulla

Konungsböle, Kilo och Klobbskog

Busslinjerna 114 och 544 skulle trafikera Kilo, Konungsböle och Klobbskog. Linje 114 skulle erbjuda förbindelser från Kilo till Alberga samt via Mankans, Idrottsparken och Ängskulla till Mattby. Linjen skulle också erbjuda en ny förbindelse till Gaddvik och Esbos strandpromenad. Förbindelsen till Hagalund skulle bli med byte i och med den nya rutten. Det skulle vara möjigt att byta mellan olika busslinje i en och samma hållplats. Det finns en snabb tågförbindelse från Kilo till Alberga och Grankulla. 

Om ruttändringen på linje 544 har man fattat beslut våren 2021. Ändringen är en del av planen om stomlinje 520. I denna plan föreslår vi inte ändringar i rutten för linje 544.

Vad tycker du om ruttförslag?

Besvara vår korta enkät och berätta din åsikt om bussrutterna senast 24.10.