Seniorbiljett

Periodbiljett för personer över 70 år med 45 procent rabatt

Med periodbiljett reser du obegränsat när du vill.

Res och betala en euro per dag

När du köper en AB-biljett för ett helt år, betalar du en euro per dag.

AB 360 dygn 359,30 € (1,00 € per dag)

Om du gör flera än sex tur- och returresor i månaden, blir 30-dagarsbiljetten förmånligare än enkelbiljetterna.

AB 30 dygn 35,90 € (1,20 € per dag)

Katso kaikki hinnat

Två olika sätt att resa med periodbiljett

Med HRT-kort

Du kan köpa periodbiljett på HRT-kortet på nätet, i HRT:s biljettautomat eller övriga försäljningsställen. Om du inte tidigare har haft rabattbiljett för personer över 70 år, kom ihåg att uppdatera rabatträtten på ditt HRT-kort i ett av serviceställena.

Det är enkelt att resa med periodbiljett: det ända du behöver göra är att visa ditt HRT-kort för kortläsaren. Läsaren godkänner automatiskt den giltiga periodbiljetten.

 

I HSL-appen

Du kan också köpa periodbiljetten till rabatterat pris via HSL-appen. Om du inte sedan tidigare har registrerat rabatträtten, får du rabatten i samband med biljettköp när du autentiserar dig med bankkoder eller mobilceritifkat.

Det är lätt att resa med periodbiljett i HSL-appen. Du ska visa din biljett för föraren när du stiger på bussen. I de övriga trafikmedlen behöver du inte visa upp din diljett

Så här köper du periodbiljetten för personer över 70 år

Försäljnings- och serviceställen

Du kan ladda periodbiljetten på HRT-kortet i HRT:s biljettautomat eller övriga försäljnings- eller serviceställen. Du kan dock uppdatera rabatträtten endast på HRT:s eller kommunernas serviceställen.