Seniorbiljett

Periodbiljett för personer över 70 år med 40 procent rabatt

Med periodbiljett reser du obegränsat när du vill.

Res obegränsat när du vill

När du köper en AB-biljett för ett helt år, betalar du endast 1,18 € per dag.

AB 360 dygn 424,00 € (1,18 € per dag)

Om du gör flera än sex tur- och returresor i månaden, blir 30-dagarsbiljetten förmånligare än enkelbiljetterna.

AB 30 dygn 42,40 € (1,41 € per dag)

Två olika sätt att resa med periodbiljett

Med HRT-kort

Du kan köpa periodbiljett på HRT-kortet på nätet, i HRT:s biljettautomat eller övriga försäljningsställen. Om du inte tidigare har haft rabattbiljett för personer över 70 år, kom ihåg att uppdatera rabatträtten på ditt HRT-kort i ett av serviceställena.

Det är enkelt att resa med periodbiljett: det ända du behöver göra är att visa ditt HRT-kort för kortläsaren. Läsaren godkänner automatiskt den giltiga periodbiljetten.

 

I HSL-appen

Du kan också köpa periodbiljetten till rabatterat pris via HSL-appen. Om du inte sedan tidigare har registrerat rabatträtten, får du rabatten i samband med biljettköp när du autentiserar dig med bankkoder eller mobilceritifkat.

Det är lätt att resa med periodbiljett i HSL-appen. Du ska visa din biljett för föraren när du stiger på bussen. I de övriga trafikmedlen behöver du inte visa upp din diljett

Så här köper du periodbiljetten för personer över 70 år

Försäljnings- och serviceställen

Du kan ladda periodbiljetten på HRT-kortet i HRT:s biljettautomat eller övriga försäljnings- eller serviceställen. Du kan dock uppdatera rabatträtten endast på HRT:s eller kommunernas serviceställen.