Köp biljett och njut av resan

Köp biljett och njut av din resa i kollektivtrafiken. Det snabbaste och enklaste sättet att köpa biljett är att köpa den via HSL-appen. Appen gör ditt resande ännu smidigare.

Mies auttaa toista miestä ostamaan matkalipun HSL-sovellukseen

Var kan jag köpa HRT:s biljetter?

Poika reppuselässä näyttää kertalippua HSL-sovelluksessa.

Tips för köp av biljett

  1. HRT-området delas in i fyra zoner som är namngivna med bokstäverna A, B, C och D med början från Helsingfors centrum. Säkerställ via Reseplaneraren genom vilka zoner din resa går, vilken biljett du behöver för din resa och vad biljetten kostar. Läs mer om HRT-området och om zonerna.

  2. Köp din biljett i förväg eftersom det inte säljs biljetter ombord på trafikmedlen. Om du köper biljetten via HSL-appen ska biljetten vara i din telefon innan du stiger ombord på buss, tåg eller spårvagn eller går till metrons betalområde eller till Sveaborgsfärjans kajområde.

  3. Enkelbiljetter har olika giltighetstider och du kan byta från ett trafikmedel till ett annat under biljettens giltighetstid. AB-, BC- och D-biljetterna gäller i 80 minuter, ABC- och CD-biljetterna i 90 minuter, BCD-biljetterna i 100 minuter och ABCD-biljetterna i 110 minuter. Enkelbiljetten på papper gäller 10 minuter längre än de andra biljetterna.

  4. På sidan Biljetter och priser hittar du mer information om biljettpriser (t.ex. för barn, vuxna, studerande och seniorer) och om olika biljettalternativ. Se biljettpriserna här.