Flexibelt på kontoret och på distans – arbetsreseförmån och hybridarbete

Det nya arbetslivet är hybridarbete och det är här för att stanna. HRT-arbetsreseförmånen gör hybridarbete smidigt och ökar välmående. Arbetsresebiljetten är ett bra sätt att uppmuntra anställda att återkomma till kontoret och kombinera distansarbete och arbete på arbetsplatsen.

web1200__N2A7314.jpg

För många har distansarbete blivit det nya normala under pandemin. Enligt Statistikcentralen har till och med hälften av finländarna jobbat på distans under pandemin. Nästan 80 procent av de som för första gången under pandemin har distansarbetat vill fortsätta jobba på distans efter pandemin. Över 60 procent av de som huvudsakligen har jobbat på distans under pandemin vill göra det också i framtiden. Under pandemin har många företag funderat på modeller för hybridarbete, dvs. en kombination av distansarbete och arbete på arbetsplatsen.

I framtiden kommer hybridarbete att bli en viktig förutsättning när arbetstagare väljer var de ska arbeta. Arbetshälsa och hybridarbete går hand i hand, eftersom en hybridmodell som tillåter arbete både på distans och på kontor kan främja arbetshälsa. Hybridarbete gör att anställda kan lägga upp sitt arbete utifrån sin egen rytm och välja om de vill arbeta från kontoret eller hemifrån. Detta kan hjälpa anställda att vila bättre och det blir lättare att kombinera arbete med fritid. Hybridarbete är ett flexibelt arbetssätt som främjar arbetshälsa.

Hybridarbete främjar social gemenskap på arbetsplatsen, gör arbetet smidigare och ökar produktiviteten. Möjligheten att jobba på kontoret med sina kollegor ökar arbetsengagemanget och bygger upp förtroende inom arbetsplatsen. Arbetshälsoinstitutets undersökning tyder på att man förlitar sig mer på arbetskamrater inom hybridarbete än inom distansarbete. En välmående arbetsgemenskap är en konkurrensfördel värd att satsa på. Arbetsreseförmånen är också ett bra sätt att uppmuntra dina anställda att jobba på kontoret. Periodbiljett som alltid är giltig gör det enkelt att resa mellan hemmet och arbetsplatsen. Man behöver inte tänka på hur mycket resan kostar eller var man kan köpa biljetten. Med arbetsresebiljetten är det bekymmerslöst att resa!

HRT-arbetsreseförmån är nyttig för både arbetsgivare och anställda – och dessutom miljövänlig

Arbetsreseförmånen är ett kostnadseffektivt och ansvarigt sätt att stöda anställdas hållbara resor och uppmuntra dem att jobba även på kontoret. För anställda är arbetsresebiljetten en behändig förmåga eftersom den också kan användas på resor på fritiden. Biljetten är alltid giltig, vilket gör vardagen enklare. Man behöver inte heller betala skatt på denna förmån – den är skattefri fram till 3 400 euro per år.

Särskilj dig från konkurrerande arbetsgivare genom att erbjuda dina anställda en arbetsförmån som är både ansvarig och nyttig.

Läs mer om HSL-arbetsreseförmånen